Vilniaus oro uoste vyko užsidegusio lėktuvo ir jo keleivių gelbėjimo pratybos

2012-11-22, 06:39
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Trečiadienį VĮ Tarptautiniame Vilniaus oro uoste (TVOU) vyko mokomosios gelbėjimo pratybos „Orlaivio avarija po nusileidimo Vilniaus aerodromo teritorijoje“. Jose dalyvavo ir VSAT Vilniaus rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos pasieniečiai.

Tokio masto pratybos Vilniaus oro uoste vyko pirmą kartą. Jų tikslas –  patikrinti TVOU padalinių, oro uoste dirbančių valstybės institucijų, antžemines paslaugas teikiančių įmonių ir miesto civilinės saugos sistemos pajėgų sąveiką įvykus orlaivio avarijai Vilniaus oro uosto teritorijoje, pranešė TVOU.

Pratybų metu inscenizuota situacija, kai iš Londono atskridusiam keleiviniam orlaiviui "Boeing" riedant orlaivių riedėjimo taku užsidega lėktuvo variklis ir į saloną pradeda skverbtis dūmai. Visos atitinkamos oro uosto ir Vilniaus miesto pajėgos dalyvavo gelbėjimo operacijoje, kurios metu buvo gesinamas gaisras ir vykdomi įgulos bei keleivių (apie 100 žmonių) gelbėjimo darbai.

VSAT pareigūnai nedelsiant atvyko į įvykio vietą ir kontroliavo tinkamą informacijos gavimą iš atsakingų darbuotojų apie orlaivio sudėtį (keleivius, krovinius, jų kiekį) bei sužeistus asmenis, išvežtuosius greitosios medicinos pagalbos tarnybos (jų buvimo vietas, sužeidimų lygį).

Oro uoste visame aptvertame įvykio vietos perimetre VSAT pareigūnai pratybų metu atliko radiacinio fono matavimą ir koordinavo nesužeistų keleivių teisėtą patekimą į Lietuvos teritoriją.

Be to, esant būtinumui VSAT pareigūnai informavo atsakingus pareigūnus ir institucija (Užsienio reikalų ministeriją, ambasadas, konsulatus ir kt.) apie užsienio valstybių piliečiams reikalingos teisinės pagalbos suteikimą.

Pratybose dalyvavo TVOU padalinių darbuotojai, Viešojo saugumo tarnybos Vilniaus dalinio,Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vilniaus rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos ir policijos pareigūnai, Vilniaus apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ir Vilniaus miesto greitosios medicinos pagalbos pajėgos, Susisiekimo ministerijos orlaivių avarijų ir incidentų tyrimų vadovas, antžeminio aptarnavimo kompanija "Baltic Ground Service" ir kt.

Vilniaus oro uosto darbas pratybų metu vyko įprasta tvarka.

www.pasienis.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24