Neblaivus pensijų išnešiojimo agentas pasiūlė 6000 litų kyšį

2012-11-21, 07:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnams įkliuvo vyras, kuris, siekdamas išvengti atsakomybės dėl padaryto KET pažeidimo, pasiūlė pareigūnams 6 000 litų kyšį.

Lapkričio 15 dieną, apie 14.30 val., policijos pareigūnai darbo metu važiuodami su tarnybiniu automobiliu Naujo Stūnaičio kaime pastebėjo įtartinai važiuojantį automobilį BMW, kurio vairuotojas, pamatęs policijos automobilį, padidino greitį ir staiga pakeitė važiavimo kryptį, pasukdamas į šalutinį kelią. Įjungę tarnybinio automobilio švyturėlius pareigūnai vijosi BMW automobilį. Tačiau gaudynės tuo nesibaigė. Svirduliuojantis vairuotojas sustabdęs automobilį bandė sprukti, tačiau netrukus buvo sučiuptas.

Nuo bėglio, 32 –ėjų metų V. K., gerokai dvelkė alkoholiu. Patikrinus jo girtumą alkoholio matuokliu, vairuotojui buvo nustatytas vidutinis, 2,35 promilės, girtumo laipsnis. Kadangi automobilį vairavęs vyrukas neblaivus prie vairo policijai įkliuvo ne pirmą kartą, greitai suprato itin griežtos atsakomybės neišvengsiąs, todėl pasiūlė 3 pareigūnams po 2 000 litų, kad šie pažeidimo nefiksuotų. Apie 50 000 litų sumą V. K. turėjo su savimi, kadangi dirba pensijų išnešiojimo (pristatymo) agentu, todėl dalį patikėtų pinigų, 6 000 litų, pasiūlė pareigūnams.

Dėl tokio pasiūlymo pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 str. 1 d. (papirkimas) ir įtariamąjį po apklausos uždarė į areštinę. V. K. teks atsakyti ne tik už vairavimą išgėrus, bet ir už kyšio davimą pareigūnams.
Policija primena, kad už valstybės tarnautojo papirkimą arba bandymą papirkti įstatymas numato baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato pranešimas

www.lietuvosvalstybe.com

Komentarai  

 
#1 kamane 2012-11-21 07:37
Nenaudelis. Pensininku pinigais norejo susimoketi. Toki varzti is darbo ir porai metu pasodinti.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24