Tranzitinio traukinio keleivio lagamine – 1250 pakelių kontrabandinių cigarečių

2012-11-20, 07:22
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Rusijos pilietis tranzitiniu traukiniu Maskva – Kaliningradas į Lietuvą bandė įvežti lagaminą, kuriame pasieniečiai ir muitininkai aptiko daugiau kaip tūkstantį pakelių kontrabandinių cigarečių.

Sekmadienį VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai ir muitininkai tikrino į Lietuvą įvažiavusį tranzitinį traukinį Maskva – Kaliningradas ir juo vykusių keleivių dokumentus.

Viename iš vagonų vyko 49-erių Rusijos pilietis, kuris žodžiu nurodė, kad deklaruojamų daiktų negabena. 

Pareigūnai nusprendė patikrinti jo lagaminą. Iš pradžių užsienietis atsisakė jį atidaryti, taip sustiprindamas įtarimus, kad lagamine gali būti neteisėtai gabenamų daiktų. Pareigūnai privertė rusą jį atidaryti. Paaiškėjo, kad lagaminas pilnas kontrabandinių rūkalų. Iš viso aptikta 1250 pakelių cigarečių "Saint George" su Rusijos akcizo ženklais.

Keleivis buvo išlaipintas iš traukinio, kuris nustatytu grafiku iš Kenos išvyko be šio keleivio. Jis turėjo bilietą iki Kaliningrado, tačiau apklausos metu prisipažino ketinęs išlipti Vilniuje.

Muitinės pareigūnai dėl kontrabandos pradėjo administracinės bylos teiseną. Šią bylą nagrinės Vilniaus rajono apylinkės teismas. Rusui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų.

Atlikus visus būtinus formalumus jis paleistas.

www.pasienis.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24