Apsimetėlės prisistatė socialinėmis darbuotojomis iš Vokietijos

2012-11-20, 07:03
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sukčiai prisigalvoja įvairiausių būdų kaip apmulkinti patiklius gyventojus. Jie prisistato bankų ar socialiniais darbuotojais, įvairiais tikrintojais. Lapkričio 16 d. nuo apsimetėlių nuketėjusi garbaus amžiaus ukmergiškė patikėjo apgavikėmis, kurios prisistatė Vokietijos socialinėmis darbuotojomis.

Lapkričio 16 d., apie 17 val., 1927 m. gimusi moteris išnešė išpilti  šiukšles. Grįždama į butą, senutė pastebėjo, kad paskui ją seka dvi maždaug 60 metų amžiaus moterys. Kuomet senolė  rakino duris, moteriškės ją užkalbino. Jos prisistatė esančios Vokietijos socialinės darbuotojos ir kalbėjo apie tai, kad Lietuvoje žmonės gauna labai mažas pensijas, todėl Vokietijos vyriausybė juos parems. Moterys nuėjo į virtuvę, matavo langus. Močiutei jos aiškino, kad kuo langai didesni, tuo išmokos taip pat bus didesnės.

Paskui paklausė, kiek senutė turi pinigų ir paprašė parodyti pinigus. Savo kalbomis apgavikės užbūrė šeimininkę. Ši atnešė vokus su sutaupytais pinigais. Viešnios pinigus skaičiavo ir tikino, kad rytojaus dieną atneš dvigubai tiek. Paskui padėjo vokus, o senutė jas išlydėjo pro duris. Grįžusi atgal į kambarį, L. P. pastebėjo, kad  vokų ant stalo nėra. tuomet ji suprato esanti apgauta. L. P. padaryta 4500 Lt turtinė žala.

Dėl sukčiavimo Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Pareigūnai prašo Ukmergės gyventojų, ypač Bažnyčios g. gyventojų, pagalbos. Jeigu lapkričio 16 d. matėte dvi vidutinio amžiaus moteris su kepurėmis, dėvinčias trumpas tamsias striukes, prašome nedelsiant skambinti į Ukmergės r. policijos komisariatą bendruoju pagalbos telefonu (8 340) 63422 arba (8 340) 60417 Kriminalinės policijos skyriaus viršininkei Ingai Malinauskienei. Bet kokia gyventojų suteikta informacija gali būti naudinga tyrimui.

Policija primena gyventojams pareigą perspėti vyresnio amžiaus tėvus - nesiliaujant sukčių siautėjimui, nuo neapgalvoto poelgio geriausiai sergsti artimo žmogaus duotas patarimas ar kantrus paaiškinimas.

Vilniaus aps. VPK Ukmergės r. PK informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24