Tragiškai pasibaigęs neblaivių žvejų šeštadienis

2012-11-19, 15:51
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Tragiškai pasibaigė trijų ukmergiškių praėjusio savaitgalio žvejyba.

Šeštadienio rytą, apie 7 val. 30 min.,  trys ukmergiškiai - V.D. (g. 1965 m.), M.Š. (g. 1946 m.) ir V.K. (g. 1971 m.) - išsiruošė žvejoti prie Šventosios upės. Besišnekučiuodami žvejai išgėrė butelį degtinės. Kadangi žuvys nekibo, vyrai perėjo į kitą vietą - netoli miesto stadiono, už pėsčiųjų tilto. Tuomet išgėrė dar vieną butelį degtinės.

Stovėdamas ant kranto V.K. paslydo ir įkrito į upę. V.V jį sučiupo už rankos, o M.Š. įšoko į upę. Jis viena ranka laikėsi už V.D., o kita stūmė nelaimėlį bičiulį į krantą. Stiprokai stumtelėjus, M.Š. ranka ištrūko iš V.D. rankos. M.Š. nepajėgė išsilaikyti ir jį nunešė srovė. V.D. šiaip ne taip ištraukė V.K. ant kranto.

Tuo metu kiti, netoliese žvejoję vyrai, nubėgo į automobilių aikštelę, esančią netoli stadiono, kviesti pagalbos. Kaip tik į aikštelę su drauge buvo atvažiavęs ukmergiškis Aleksandras Auglys. Išgirdęs apie nelaimę 27-erių metų  vyriškis nesutriko ir nesudvejojęs puolė į pagalbą. Jaunuolis išsyk pasileido bėgti link upės nurodyta kryptimi. Jo draugė apie įvykį paskambinusi pranešė policijai, buvo informuota Greitoji  medicinos pagalba. Tuo metu A. Auglys bėgdamas nusirengė drabužius.

Pribėgęs prie į krantą išvilkto V.K., pirmiausia paguldė jį į stabilią padėtį. Tuomet pats šoko į ledinį vandenį gelbėti antro skenduolio. M.Š. kūnas plūduriavo upėje, prie salos. Gelbėtojas ištraukė vyrą į salą, darė dirbtinį kvėpavimą ir širdies masažą, tačiau skenduolis jokių gyvybės ženklų nerodė. Išvydęs atvykstančius medikus, A. Auglys vyriškį nuplukdė į upės krantą. Deja, ir medikai jam pagelbėti jau nebegalėjo. V.K. buvo nuvežtas  į Ukmergės ligoninės ir gydomas Reanimacijos skyriuje.

Vilniaus aps. VPK Ukmergės r. PK informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24