Patvirtintas Nacionalinės nusikaltimų prevencijos ir kontrolės programos tarpinstitucinis veiklos planas

2012-11-15, 06:46
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) parengtam nutarimo projektui dėl Nacionalinės nusikaltimų prevencijos ir kontrolės programos įgyvendinimo tarpinstitucinio veiklos plano patvirtinimo. Šiuo planu siekiama tobulinti nusikalstamumo prevencijos ir kontrolės sistemą bei stiprinti kovą su prekyba žmonėmis.

Tarpinstitucinio veiklos plano parengimą lėmė būtinybė stabilizuoti kriminogeninių procesų plitimą bei mažinti jų skaičių. Jame numatytos priemonės padės padidinti nusikalstamumo prevencijos veiksmingumą vaikams ir jaunimui, turtinių nusikalstamų veikų kontrolę bei prekybos žmonėmis prevenciją, pagerinti nusikalstamumo prevencijos sistemos valdymą.

Tobulinant nusikalstamumo prevencijos ir kontrolės sistemą bus siekiama užkardyti vaikų įtraukimą į nusikalstamas veikas bei apsaugoti juos nuo nusikalstamų veikų, vykdant bendrosios ir individualiosios prevencijos priemones, efektyvinti neteisėtai įgyto turto paėmimą valstybės žinion, tobulinti turto išieškojimo ir konfiskavimo sistemos bei ikiteisminio tyrimo efektyvumo vertinimo metodiką, organizuoti prevencines priemones, skirtas stiprinti gyventojų turto apsaugai, plėsti nacionalinį ir tarptautinį bendradarbiavimą nusikalstamumo prevencijos srityje, tobulinti nuteistųjų elgesio prevenciją ir kontrolę laisvės atėmimo vietose ir kt.

Stiprinant kovą su prekyba žmonėmis numatyta tobulinti šios srities specialistų kvalifikaciją, teikti kompleksinę pagalbą nukentėjusiesiems nuo prekybos žmonėmis ir priverstinės prostitucijos bei apsaugoti jų teises, užtikrinti veiksmingą tarptautinį bendradarbiavimą kovojant su prekyba žmonėmis.

Tarpinstituciniame veiklos plane numatytas priemones įgyvendins VRM, Užsienio reikalų ministerija, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Policijos departamentas prie VRM, Kalėjimų departamentas prie Teisingumo ministerijos, Darbo birža prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir Teisės institutas. Tarpinstitucinio veiklos plano įgyvendinimo koordinatoriumi paskirta VRM.

www.vrm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24