Pasienyje su Baltarusija ir Rusija sulaikyta 20 nelegalų

2012-11-08, 06:44
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė 15 nelegalių migrantų, kurie neteisėtai į Lietuvą pateko iš Baltarusijos ir prisistatė Afganistano ir Vietnamo piliečiais. Šakių rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė dar 5 nelegalus, kurie, įtariama, neteisėtai pateko iš Rusijos ir teigė esantys Sirijos piliečiai.

Antradienį VSAT Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pasieniečiai ties Šalčininkų rajono Prūdelių kaimu aptiko grupės žmonių pėdsakus. Jie vedė per sieną iš Baltarusijos į Lietuvą. Netoliese, ant Narkunkos upelio kranto, buvo rasti išmėtyti drabužiai. Įvykio vietą apžiūrėjo pasienietis kinologas su tarnybiniu šunimi, imtasi tikrinti aplinkines vietoves.

Netrukus paieškoje dalyvavę VSAT Purvėnų užkardos pareigūnai bei Varėnos rinktinės operatyvininkai ties Purvėnų kaimu, už maždaug kilometro nuo pažeidimo vietos, sulaikė du įtartinus vyrus be dokumentų. Su jais VSAT pareigūnams susikalbėti nepavyko.

Toliau šukuojant apylinkes pasieniečiai patikrino apleistą namą, esantį už keliasdešimties metrų nuo vietos, kur buvo sulaikyti du vyrai. Čia VSAT pareigūnai rado ir sulaikė dar 13 asmenų be jokių dokumentų.

Pirminiais duomenimis, 15 nelegalų gali būti iš Afganistano ir Vietnamo. Tarp jų, manoma, yra keli nepilnamečiai. Sulaikyti užsieniečiai turėjo tik asmeninių daiktų.

Visus nelegalus pasieniečiai pristatė į Purvėnų užkardą. Trečiadienį jie bus apklausiami padedant vertėjui. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Varėnos rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Jų kolegos Pagėgių rinktinės pareigūnai Šakių rajone irgi sulaikė 5 nelegalus, įtariama, neteisėtai į Lietuvą patekusius iš Rusijos. Keturios moterys ir vyras prisistatė esantys Sirijos piliečiais.

Apie vidurnaktį iš antradienio į trečiadienį naudodamiesi termovizorine vaizdo stebėjimo įranga VSAT Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pasieniečiai ties Šakių rajono Burgaičių kaimu pastebėjo grupę įtartinų asmenų.

Jie ėjo Ramoniškių miško pakraščiu maždaug už kilometro nuo sienos su Rusija. Sulaikomi nelegalai iš tamsos netikėtai pasirodžiusiems VSAT pareigūnams nesipriešino.

Dokumentų neturėjusius vyrą ir keturias moteris pasieniečiai nuvežė į užkardą. Nelegalai prisistatė Sirijos piliečiais. Įtariama, kad jie neteisėtai perėjo sieną iš Rusijos. Iškart po sulaikymo pasieniečiai su tarnybiniu šunimi patikrino aplinkines vietoves, tačiau daugiau įtartinų asmenų nebuvo pastebėta.

VSAT Pagėgių rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Trečiadienį sulaikyti nelegalai buvo apklausiami Pagėgių rinktinėje. 

www.pasienis.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24