Darbo partija stabdo V. Ždanovičiaus, R. Podolskio ir E. Maciulevičiaus narystę bei steigia grupę pažeidimams tirti

2012-10-20, 08:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Darbo partijos taryba sudarė iniciatyvinę darbo grupę būsimos koalicijos formavimui, sustabdė rinkėjų balsų pirkimo skandale minimų Viačeslavo Ždanovičiaus, Rimvydo Podolskio ir Eugenijus Maciulevičiaus narystę Darbo partijoje bei įsteigė specialią darbo grupę, kovosiančią su pažeidimais rinkimuose.

Anot partijos pirmininko, derybos su koalicijos partneriais pereina į aukštesnį lygį ir artimiausiu metu bus formuojami kertiniai sutarimai dėl esminių programinių nuostatų, kurios taps Vyriausybės darbo gairėmis.

„Žengsime naują žingsnį permainų link. Artimiausiu metu sėsime ieškoti priešpaskutinių sutarimų su partneriais, formuojant Vyriausybės veiklos gaires. Tai naujas etapas bendradarbiavime, kuris prasidės jau nuo kitos savaitės“, — sako partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich.

Darbo partijos taryba deryboms su koalicijos partneriais vadovauti patikėjo partijos pirmininkui Viktorui Uspaskich. Anot jo, derybose bus aptarta ir didelę svarbą turinčių projektų eiga bei vystymas.

„Atsiranda daug interpretacijų iš tam tikrų pasisakymų, kurie prasilenkia su bendru matymu, tad sieksime sutarti su partneriais ir aiškiai visuomenei bei pralaimėjusioms partijoms pristatyti savo Lietuvos ateities viziją“, — sako V. Uspaskich.

Partijos taryboje itin griežtos kritikos susilaukė kai kurie partijos nariai, minimi galimuose balsų pirkimo atvejuose.

„Partija smerkia tokius veiksmus, kurie prasilenkia ne tik su demokratijos principais, bet ir kenkia pačiai partijai bei kitiems jos kandidatams. Atsižvelgiant į tai buvo priimtas sprendimas stabdyti V. Ždanovičiaus, R. Podolskio ir E. Maciulevičiaus narystę partijoje, taip pat suformuota darbo grupė galimiems rinkimų nusižengimo atvejams tirti“, — sako partijos pirmininkas.

Jo teigimu, darbo grupei partijos taryba suteikė įgaliojimus visapusiškai bendradarbiauti su visomis institucijomis, nagrinėjančiomis rinkimų pažeidimų atvejus.

„Partija yra pasirengusi reaguoti nedelsiant ir tikrai netoleruos rinkimų pažeidimų. Tokie atvejai kenkia visiems, tiek partijai, tiek mūsų kandidatams. Darbo grupė turi visus įgaliojimus talkinti visiems bei kartu pati ims nagrinėti tam tikrus skundus, ypač tuos, į kuriuos nebuvo tinkamai reaguota iš atitinkamų instancijų pusės. Tikslius skaičius turėsime jau kitą savaitę“, — sako V. Uspaskich.

Partijos taryba vienbalsiai pasmerkė bet kokius balsų papirkimo atvejus bei pažymėjo, lauksianti oficialių teisėsaugos pareigūnų ir Vyriausiosios rinkimų komisijos atsakymų dėl visų vykdomų tyrimų. 

„Darbo partija griežtai atsiriboja nuo bet kokių su rinkimų pažeidimais susijusių įvykių, smerkia juos ir šalina iš partijos su tuo susijusius asmenis. Šiuo metu sustabdėme trijų narių narystę partijoje. Tai raginame daryti ir visas kitas partijas, minimas šiuose skandaluose. Darbo grupei pavesta spręsti ir dėl kelių kitų asmenų, minimų pradėtuose tyrimuose. Jei jiems metamas šešėlis pasitvirtins teisiškai, bus imtasi visų veiksmų, kad tokių asmenų mūsų partijoje neliktų. Tačiau kol kas to negalima daryti, nes yra ne vienas atvejis, turintis rimto pagrindo būti vertinamas kaip sistemingai organizuota provokacija“, — teigia politikas.

Pasak partijos pirmininko, darbo grupei bus pavesta įvertinti visus skundus prieš Darbo partiją, nes kai kurie jų primena gerai organizuotus veiksmus, kuriais siekiama mažinti rinkimų aktyvumą.

„Deja, bet kai kurie duomenys leidžia manyti, kad galimai gali būti siekiama skatinti visuomenę tyčia nedalyvauti rinkimuose, tad kai kurie skundai, kurių daugiausiai yra prieš galimus naujos koalicijos partnerius, gali būti laikytini kaip ne kas kita, o tąsa kampanijos, pradėtos vienos partijos, dar prieš rinkimus siekusios sumenkinti dalyvių gretas rinkimuose“, — sako jis.

www.darbopartija.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24