Policija vėl daugiau dėmesio skiria pėstiesiems, dviračių vairuotojams ir vadeliotojams

2012-10-18, 05:52
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Š. m. spalio 15-lapkričio 4 d. mūsų šalyje policijos pareigūnai vykdo sustiprintą pėsčiųjų, dviračių vairuotojų, vadeliotojų kontrolę. T. y. dar kartą norima atkreipti šių eismo dalyvių dėmesį į jų saugumą kelyje, atšvaitų ar kitų šviesą atspindinčių elementų naudojimo svarbą tamsiuoju paros metu.

Rudenį, blogėjant eismo sąlygoms (lietus, rūkas, šlapdriba, trumpas šviesusis paros metas), daugėja ir eismo įvykių, į kuriuos patenka minėti eismo dalyviai. Dauguma iš įvykių įvyksta tamsiuoju paros metu, neapšviestuose keliuose, kai pėstieji, neįsitikinę savo saugumu, staiga įeina į važiuojamąją kelio dalį prieš artėjančią transporto priemonę, nedėmesingi būna žengdami į nereguliuojamas pėsčiųjų perėjas.

Dviračių vairuotojų daromos pagrindinės klaidos kelyje - pavojingas manevravimas, įspėjamųjų signalų nerodymas, nereti atvejai, kai važiuojama apsvaigus nuo alkoholio. Per devynis šių metų mėnesius šalyje išaiškinta daugiau kaip 3 000 neblaivių dviračių vairuotojų: 1 725 atvejai, kai dviratininkams buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis, ir 1 539 atvejai, kai nustatytas vidutinis ar sunkus girtumo laipsnis.

Šiais metais, iki spalio 17-osios, eismo įvykiuose žuvo 228 žmonės, tarp jų 66 pėstieji (6 iš jų jau šį mėnesį) ir 28 dviračių vairuotojai, tarp jų 1 - spalio 7-ąją Anykščių rajone. 

Dar kartą primename, kad policijos pareigūnai, vykdydami eismo priežiūrą, nesitaikstys su eismo dalyvių daromais šiurkščiais Kelių eismo taisyklių pažeidimais, t. y. už netinkamą elgesį kelyje taikomos ne tik prevencinio, bet ir administracinio poveikio priemonės. Visi eismo dalyviai turime suprasti, kad svarbiausias dalykas kelyje - kiekvieno atsakomybė už savo ir kitų saugumą.

www.policija.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24