Pasienyje su Lenkija sulaikyti, įtariama, Danijoje pavogti vilkikai ir puspriekabės su šaldyta mėsa

2012-10-17, 06:21
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pasienyje su Lenkija Kalvarijos užkardos pareigūnai sulaikė du vilkikus su puspriekabėmis šaldytuvais, kurie, įtariama, praėjusią savaitę buvo pavogti Danijoje. Šaldytuvuose buvo šaldytos mėsos krovinys, įtariama, pavogtas kartu su transporto priemonėmis.

Pirmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Suvalkai – Marijampolė, pasienio su Lenkija ruože, vykdė nelegalios migracijos prevenciją bei kontrolę.

Jiems įtartini pasirodė iš Lenkijos į Lietuvą įvažiuojantys du vilkikai „Scania“ su puspriekabėmis šaldytuvais, judėję vienas paskui kitą. Pasieniečiai nusprendė patikrinti automobilių ir jų vairuotojų dokumentus, todėl tarnybiniu visureigiu su įjungtais švyturėliais aplenkė vilkikus ir nurodė jiems sustoti.

Vairuotojai pakluso. Kai VSAT pareigūnai priėjo prie priekyje važiavusio vilkiko vairuotojo kabinos ir paprašė pateikti dokumentus, tolėliau sustojusio antrojo vilkiko vairuotojas iššoko iš kabinos ir tamsoje nėrė į prie pat kelio augančius krūmynus. Į šią vietą buvo iškviestas Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties užkardos kinologas su tarnybiniu šunimi. Keturkojis bėglio pėdsakais atsekė iki vienos iš pasienyje veikiančių degalinių. Čia pėdsakai dingo. Tiesa, paieškos metu tarnybinis šuo krūmynuose aptiko striukę ir mobiliojo ryšio telefoną. Įtariama, kad tai bėglio daiktai.

Pirmąjį sustabdytą vilkiką, kaip paaiškėjo, vairavo 55-erių kaunietis. Jis pasieniečiams pateikė negaliojantį vairuotojo pažymėjimą ir, įtariama, suklastotą transporto priemonės registracijos liudijimą. Šaldytuvo dokumentų jis neturėjo.

Netrukus Kalvarijos pasieniečiai išsiaiškino, kad ir šių abiejų 2007 m. laidos vilkikų, ir 2006 m. bei 2007 m. pagamintų puspriekabių kaip vogtų paieška spalio 13 d. buvo paskelbta Danijoje. Įtariama, kad kartu su puspriekabėmis buvo pavogtas ir jose esantis šaldytos mėsos krovinys. Ir ant vilkikų, ir ant šaldytuvų buvo pritvirtinti lietuviški numeriai. VSAT pareigūnai nustatė, kad jie yra išduoti visai kitoms transporto priemonėms.

Ant abiejų vilkikų užvedimo spynelių yra laužimo žymių.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgujimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kaunietį pasieniečiai uždarė į areštinę. Automobiliai ir puspriekabės saugomi Kalvarijos užkardoje.

www.pasienis.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24