Padvaronių užkardos pasieniečiai sulaikė ir kontrabandinį krovinį, ir jo gabentojus

2012-10-12, 06:33
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pasienyje su Baltarusija Padvarionių užkardos pareigūnai sulaikė 4 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių ir, įtariama, šį krovinį nešusius tris vyrus.

Trečiadienį vėlai vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Paūdronių kaimo prieigose, prie pat sienos su Baltarusija, pastebėjo kelis įtartinus asmenis. Jie tamsoje ėjo nuo sienos į Lietuvos gilumą.

Tris vyrus pasieniečiai sulaikė vos už 70 metrų nuo sienos. Paaiškėjo, kad tai – 22-ejų ir 40-ies vilniečiai bei 27-erių Vilniaus rajono gyventojas.

Šalia sulaikytųjų pasieniečiai aptiko 8 dėžes, iš viso 4 tūkst. pakelių, cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Įtariamus kontrabandos nešikus VSAT pareigūnai pristatė į Padvarionių užkardą, kur dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinės bylos teiseną. Trijulei įteikti šaukimai atvykti į Šalčininkų rajono apylinkės teismą, kur bus nagrinėjama jų byla. Už tokį pažeidimą kontrabandos gabentojams gresia tūkstantinės baudos.

Be to, sulaikytieji valstybės sienos apsaugos zonoje buvo be VSAT leidimų, todėl už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus jiems skirtos administracinės baudos po 225 litus.

Po apklausos pasieniečiai abu vilniečius ir Vilniaus rajono gyventoją paleido.

www.pasienis.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24