Alytuje užfiksuotas dar vienas bandymas papirkti rinkėjus

2012-10-12, 06:26
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Toliau bandoma papirkinėti rinkėjus. Dar vienas bandymas papirkti užfiksuotas Alytuje.

Apie 10 val. Alytaus aps. VPK gautas pranešimas, kad Alytuje, Dariaus ir Girėno g. asmuo papirkinėja rinkėjus. Į įvykio vietą atvykę pareigūnai sulaikė pil. E. J (gimusį 1951 m.), ir R. G. (gimusį 1973 m.), kuriam nustatytas sunkus girtumo laipsnis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 172 str.

Primename, kad vakar buvo pradėti 2 ikiteisminiai tyrimai Šilutėje. Policija taip pat gavo daugiau nei 20 įvairių su rinkimais susijusių pranešimų iš kitų Lietuvos miestų, visi pranešimai atidžiai tikrinami, kai kurie jų nepasitvirtino.

Pareigūnai dar kartą įspėja, kad nustačius atvejus, kuomet bus bandoma papirkti rinkėjus, šių asmenų atžvilgiu bus vykdomi atitinkami policijos veiksmai. Primename, kad LR baudžiamojo kodekso 172 str. numatyta, kad trukdymas pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki trejų metų.

Atsakomybės neišvengs ir tie, kurie sutinka perleisti savo balsą už pinigus ar kitokį atlygį. Rinkėjo balsavimas už atlygį, siūlymasis balsuoti už atlygį ar kurstymas tai daryti rinkimuose ar referendume užtraukia administracinę atsakomybę ir baudą nuo 1000 iki 2000 litų.

www.policija.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24