Nelegalai namo išsiųsti Lenkijos karinių oro pajėgų lėktuvu

2012-10-10, 06:14
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Praėjusią savaitę VSAT Užsieniečių registracijos centro Štabo Tyrimo ir Apsaugos skyrių pareigūnai kartu su kolegomis iš Lenkijos dalyvavo jungtiniame skrydyje, kurio metu į kilmės valstybes buvo grąžinti nelegalūs migrantai iš Gruzijos ir Afganistano.

Dar rugpjūtį iš Lenkijos pasienio tarnybos Štabo Užsieniečių departamento buvo gautas pranešimas, kad spalio 1 d. Lenkijos pasieniečiai organizuos jungtinį skrydį į Afganistaną, kurio metu bus leidžiamasi ir Gruzijoje. VSAT Užsieniečių registracijos centras (URC) pasinaudojo proga tokio skrydžio metu iš Lietuvos išsiųsti ir 4 centre gyvenančius nelegalus iš Gruzijos, kurie neteisėtai pateko į Lietuvą ir buvo sulaikyti pasieniečių.

Juos 6 VSAT pareigūnai spalio 1 d. iš URC Pabradėje nuvežė į Lenkiją, Budzisko pasienio kontrolės punktą. Iš čia grupė su Lenkijos pasieniečiais nuvyko į Krokuvos oro uostą, kur jau laukė skrydžiui paruoštas Lenkijos karinių oro pajėgų lėktuvas CASA-295M. Juo  į Tbilisį išskrido URC pareigūnai su iš Lietuvos išsiunčiamais gruzinais bei 13 Lenkijos pasienio tarnybos pareigūnų, lydėjusių iš šalies išsiunčiamus 5 Gruzijos ir 10 Afganistano piliečių.

Lėktuvui nusileidus Tbilisio oro uoste, visi Gruzijos piliečiai buvo perduoti šios šalies institucijų atstovams.

Tuomet orlaivis nuskrido į Afganistaną, Mazar-e-Sharif oro uostą (nuotraukoje). Čia Lenkijos pasieniečiai atitinkamoms institucijoms perdavė išsiųstus Afganistano piliečius.

Į Varšuvą abiejų šalių pasieniečiai Lenkijos karinių oro pajėgų lėktuvu parskrido spalio 4 d.

Panašus jungtinis skrydis, kuriame dalyvavo VSAT Užsieniečių registracijos centro ir Lenkijos pasienio tarnybos pareigūnai, vyko birželio 24 – 28 d. Tuomet iš Lietuvos per Lenkiją buvo išsiųsti 3 Gruzijos piliečiai, nelegalūs migrantai. 

Visos išlaidos, susijusios su dalyvavimu tokiuose jungtiniuose skrydžiuose, yra apmokamos iš Europos grąžinimo fondo.

VSAT Užsieniečių registracijos centro inf.

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24