Varėnos pasieniečiai sulaikė 11 Sirijos piliečiais prisistačiusių nelegalų

2012-09-20, 07:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Trečiadienį Varėnos rajone pasieniečiai sulaikė 11 nelegalų grupę. Jie prisistatė Sirijos piliečiais, tačiau jokių tai patvirtinančių dokumentų neturi. Po sulaikymo aplinkinės vietovės buvo tikrinamos iš oro, ar nėra daugiau pasislėpusių migrantų.

Nelegalus Marcinkonių kaimo ribose sulaikė sieną su  Baltarusija saugančios Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kabelių ir Specialiosios paskirtes užkardų pareigūnai.

Visi sulaikytieji – vyrai, neturėję jokių asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. Nelegalai kalba angliškai. Apklausiami VSAT pareigūnų jie prisistatė esantys Sirijos piliečiais, kuriems esą yra nuo 18-os iki 36-erių.

Iškart po šių asmenų sulaikymo imtasi priemonių aiškinantis, ar nuo šios grupės negalėjo atsiskirti ir pasislėpti daugiau nelegalų. Marcinkonių apylinkes ir netoliese einančios sienos su Baltarusija prieigas pasieniečiai patikrino iš oro skrisdami VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparniu.

Apylinkes šukavo VSAT Varėnos rinktinės kinologai su tarnybiniais šunimis. Paiešką taip pat vykdė Varėnos rinktinės užkardų bei Operatyvinės veiklos ir Sienos kontrolės skyrių pareigūnai.

Daugiau nelegalų ar neteisėto valstybės sienos perėjimo požymių nebuvo aptikta.

Varėnos rinktinėje vyksta tyrimas, kurio metu nustatinėjamos sulaikytų asmenų patekimo į Lietuvą aplinkybės.

Visi 11 užsieniečių uždaryti Kabelių užkardoje. Artimiausiu metu numatoma kreiptis į teismą dėl nelegalų sulaikymo ilgiau kaip 48 val. ir patalpinimo į Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje.

www.pasienis.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24