Kova su neteisėtu praturtėjimu turi tapti teisėsaugos institucijų prioritetu

2012-09-20, 06:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su teisėsaugos institucijų, Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovais bei teisės ekspertais aptarė neteisėto praturtėjimo tyrimo praktiką ir besiformuojančias tendencijas.

Neteisėtas praturtėjimas nusikaltimu buvo pradėtas laikyti tik prieš pusantrų metų, priėmus Prezidentės inicijuotas Baudžiamojo kodekso pataisas. Per šį laiką bendra nustatyto įtartino turto vertė sudaro per 150 milijonų litų, pradėti 106 ikiteisminiai tyrimai.

„Besiformuojanti praktika rodo, kad teisėsaugos institucijos jau turi realų ir veiksmingą ginklą kovoti su šiuo nusikaltimu. Kovai su neteisėtu praturtėjimu būtina mobilizuoti visų teisėsaugos institucijų pajėgas ir resursus. Tai turi tapti visų teisėsaugos institucijų prioritetu," - sakė šalies vadovė.

Generalinė prokuratūra, pasak Prezidentės, turėtų parengti konkrečias finansų tyrimo rekomendacijas visoms teisėsaugos institucijoms. Gerokai aktyvesnis turėtų būti ir Valstybinės mokesčių inspekcijos, pagal kurios pranešimus prasideda didžioji dalis tyrimų, vaidmuo. Valstybės vadovė dar kartą pabrėžė, kad kovoje su neteisėtu praturtėjimu negali būti jokių išlygų ir tikrinami privalo būti visi, tarp jų ir visų lygių politikai.

Susitikime su Prezidente dalyvavo Generalinis prokuroras, Generalinis komisaras, Valstybinės mokesčių inspekcijos, Finansinių nusikaltimų tarnybos, Specialiųjų tyrimų tarnybos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Muitinės kriminalinės tarnybos vadovai.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24