Baltarusio vienatūryje – įmantri slėptuvė cigaretėms su distanciniu užraktu ir pulteliu

2012-09-12, 07:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Baltarusio vairuoto automobilio slėptuvėse į Lietuvą buvo gabenama daugiau kaip 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Į vieną iš šiame „Opel Zafira“ įrengtų slėptuvių buvo galima patekti tik distanciniu pulteliu atrakinus joje įrengtą magnetinį užraktą.

Pirmadienį į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Adutiškio pasienio kontrolės punktą iš Baltarusijos įvažiavo automobilis „Opel Zafira“ su baltarusiškais numeriais. Vienatūriu į Lietuvą vyko jo vairuotojas, 28-erių Baltarusijos pilietis, ir jo 26-erių tautietis. Užsieniečiai turėjo tvarkingus asmens ir mašinos dokumentus ir, atrodė, nieko draudžiamo nevežė.

Tačiau Adutiškio pasieniečiams tiek jie, tiek „Opel Zafira“ pasirodė įtartini, todėl buvo nuspręsta atlikti detalią automobilio patikrą. Tam vienatūris buvo nuvarytas į netoliese esančią Adutiškio užkardą.

Pasieniečiams teko pavargti, kol gerai užmaskuotose ir rūpestingai įrengtose mašinos slėptuvėse rado kontrabandinių cigarečių. Viena jų buvo dugne po galinėmis sėdynėmis. Nukėlus jas ir automobilio kilimėlius, šią slėptuvę buvo galima rasti ir ją atidaryti tik pasinaudojus pulteliu. Jį nenoromis iš rankinės išsitraukė ir pasieniečiams padavė pats vairuotojas tuomet, kai pamatė, pareigūnai demaskavo šį įmantrų sprendimą.

Pultelis buvo skirtas nuotoliniu būdu atrakinti grindyse šalia galinių sėdynių bėgių įtaisytą magnetinį užraktą. Pakėlus slėptuvės viršų dvigubame dugne VSAT pareigūnai rado sukištus cigarečių „Minsk Capital“ su baltarusiškomis banderolėmis blokus.

Kitos slėptuvės buvo kruopščiai įrengtos ir užmaskuotos „Opel Zafira“ slenksčiuose. Juose kontrabanda buvo slepiama ne blokais, o pakeliais.

Iš viso į Lietuvą buvo bandoma įvežti  3323 pakelius baltarusiškų cigarečių „Minsk Capital“.

Adutiškio užkardos pasieniečiai vairuotojui dėl kontrabandos pradėjo administracinės bylos teiseną. Jam gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir 2006 m. pagaminto vienatūrio konfiskavimas.

Po apklausos įteikę šaukimus atvykti į teismą, kur bus nagrinėjama ši byla, abu Baltarusijos piliečius VSAT pareigūnai paleido. Cigaretės ir automobilis saugomi Adutiškio užkardoje.

www.pasienis.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24