Purvėnų užkardos pasieniečiai sulaikė iš Baltarusijos į Lietuvą atskriejusį kontrabandinių rūkalų krovinį

2012-08-16, 06:54
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šalčininkų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė vyrą, kuriam nenustatyti asmenys per valstybės sieną iš Baltarusijos permetė cigarečių krovinį.

Antradienį naktį VSAT Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pasieniečiai patikrino valstybės sienos ruožą ties Šalčininkų rajono Joniškės kaimu. Turėta žinių apie įtartinų asmenų judėjimą šioje krūmais apaugusioje vietovėje.

Už maždaug150 metrų nuo valstybės sienos linijos VSAT pareigūnai išties pastebėjo įtartiną asmenį ir jį sulaikė. Paaiškėjo, kad jis yra 38 metų Eišiškių gyventojas.

Šalia jo aptiktas kontrabandinių rūkalų krovinys: 9 į juodą polietileno plėvelę įvyniotos ir virvėmis apraišiotos dėžės cigarečių „Fest“ bei „Premier“. Visi 4 tūkstančiai 500 pakelių cigarečių buvo pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Pasieniečiai, įdėmiau apžiūrėję vietovę, nustatė, kad neteisėtas krovinys į Lietuvą tiesiog buvo permestas per sienos liniją. Manoma, kad rūkalų gabentojai iš Baltarusijos tiesiog pabūgo žengti per suartą kontrolinę pėdsakų juostą.

Sulaikytam eišiškiečiui VSAT pareigūnai pradėjo administracines teisenas dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką bei dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimų. Vyras po apklausos paleistas, o rastosios kontrabandinės cigaretės laikinai saugomos Purvėnų užkardoje.

www.pasienis.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24