Už nelegalią prekybą prie sostinės turgaviečių per savaitę nubausti 46 asmenys

2012-07-30, 08:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai tikrino, ar pastatų savininkai nusivalė tepliones, su policijos pareigūnais vyko į miesto paplūdimius ir baudė vartojančius alkoholinius gėrimus, taip pat buvo sustiprinta prekybos prie turgaviečių priežiūra.

Iš viso už nelegalią prekybą sostinės turgaviečių prieigose nuo liepos 19 dienos buvo surašyti 46 administracinių teisės pažeidimų protokolai. Per šiuos metus iš viso buvo surašyti 163 protokolai. Atsakomybė už Prekybos viešosiose vietose taisyklių pažeidimą yra numatyta Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 167 straipsnyje, kuris numato įspėjimą arba piniginę baudą iki 100 litų.

Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai taip pat sugriežtino kontrolę penkiuose miesto paplūdimiuose dėl alkoholinių gėrimų vartojimo. Iš viso nuo liepos 16 dienos, sustiprinus kontrolę, buvo nubausti 57 asmenys. Nuo sausio 1 dienos už alkoholinių gėrimų vartojimą viešose vietose Vilniuje nubausti jau 496 asmenys. Atsakomybė už alkoholinių gėrimų vartojimą viešosiose vietose yra numatyta Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimo kodekso 178 straipsnyje, kuris numato įspėjimą arba piniginę baudą iki 50 litų. Už pakartotinius pažeidimus skiriamos didesnės piniginės baudos.

Taip pat buvo tikrinama, kaip įmonės, gavusios Vilniaus miesto savivaldybės raštus su raginimais iki liepos 23 dienos nuo savo pastatų nusivalyti tepliones, laikosi šio reikalavimo. Per šią savaitę už taisyklių nesilaikymą buvo surašyti 7 administracinių teisės pažeidimų protokolai. Iš viso nuo sausio 1 dienos surašyti 26 administracinių teisės pažeidimų protokolai. Atsakomybė už Statinių tinkamos priežiūros taisyklių pažeidimą yra numatyta Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimo kodekso 161 straipsnyje, kuris numato įspėjimą arba piniginę baudą iki 2000 litų.

www.vilnius.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24