Pareigūnai ir gyventojai: sulaikytas sunkiu nusikaltimu įtariamas panevėžietis

2012-07-11, 17:44
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Liepos 5-osios pusvalandžio gaudynės Panevėžyje priminė filmą - įtariamąjį vijosi ne tik pareigūnai, bet ir į namų kiemus išėję gyventojai, tad bėglio neišgelbėjo nei šoklumas, nei greitos kojos. Bendros pareigūnų ir gyventojų pastangos parodė - Panevėžio bendruomenė nepakanti nusikaltėliams. 

Liepos 5 d. 17 val. namo kieme Panevėžyje, Statybininkų gatvėje, dvi dviratukais besivažinėjančias septynerių metų mergaites išgąsdino nepažįstamas jaunuolis. Pavartojęs fizinį ir psichologinį smurtą (Jei su juo neis, grasino užmušti), jis nusitempė mergaites į parką Panevėžyje, Parko gatvėje, ir kėsinosi jas seksualiai prievartauti. Iš vienos mergaitės įtariamasis atėmė mobilųjį telefoną.

Mergaitės apie įvykį pasakė tėvams, pastarieji pranešė policijai. Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 4 dalį („Seksualinis prievartavimas"), numatančią laisvės atėmimą nuo trejų iki trylikos metų.

Mergytės, nuvežtos į VšĮ „Respublikinę Panevėžio ligoninę", laukė gydytojo. Į ligoninės Priėmimo skyrių atėjo jaunas vyras, kurį viena iš mergaičių atpažino ir parodė pareigūnams. Supratęs, kad jį atpažino, jaunuolis puolė pro duris ir nubėgo. Jį vijosi ir persekiojo visi mieste dirbę pareigūnų ekipažai, aplinkinių namų gyventojai, tad po pusvalandžio per tvoras šokinėjęs ir bėgiko talentą demonstravęs įtariamasis buvo sulaikytas.

Panevėžio miesto apylinkės teismas 20-mečiui įtariamajam M. V.  skyrė kardomąją priemonę - suėmimą 3 mėn. Įtariamasis anksčiau teistas už plėšimus, vagystę, narkotinių medžiagų platinimą.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai dėkoja panevėžiečiams, padėjusiems persekioti ir sulaikyti sunkiu nusikaltimu įtariamą jaunuolį. Įvykdytos nusikalstamos veikos pobūdis - pagrindas įtarti, kad  įtariamasis galėjo ir anksčiau vykdyti seksualinės prievartos veikas mažamečių atžvilgiu, todėl pareigūnai labai prašo tėvų, giminaičių, kaimynų, žinančių ar turinčių informacijos dėl minėtos įtariamojo veikos prieš mažamečius, paskambinti tel.: (8 45) 50 30 68/50 33 51, mobiliuoju telefonu 8 686 75 248.

Panevėžio aps. VPK informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24