Seimas panaikino Vito Matuzo neliečiamybę

2012-05-24, 12:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimas, vadovaudamasis Konstitucija, Seimo statutu ir atsižvelgdamas į generalinio prokuroro Dariaus Valio pranešimą, Seimo laikinosios tyrimo komisijos pažymą, sutiko, kad Seimo narys Vitas Matuzas būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas ar kitaip suvaržyta jo laisvė.

Už Seimo rezoliuciją „Dėl Seimo nario Vito Matuzo asmens neliečiamybės“ (projektas Nr. XIP-4473) balsavo 79 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė 4 parlamentarai.

Duoti sutikimą Seimo narį V. Matuzą patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę pasiūlė Seimo laikinoji tyrimo komisija. Kaip pažymima šios komisijos pažymoje, Seimo narys V. Matuzas paneigė jam pareikštus įtarimus, o jo atžvilgiu pradėtą tyrimą vadino politiniu susidorojimu. Jis taip pat teigė, kad teisėsaugos institucijos neatskleidė jokios konkrečios faktinės informacijos, kuri patvirtintų metamus įtarimus, esą jis organizavo nusikalstamą grupuotę, klastojo dokumentus, kurstė pareigūnus ar valstybės tarnautojus nusikalsti.

Generalinis prokuroras Darius Valys, kreipdamasis į Seimą ir prašydamas duoti susitikimą patraukti Seimo narį V. Matuzą baudžiamojon atsakomybėn, jį suimti arba kitaip suvaržyti jo laisvę, gegužės 8 d. Seimo posėdyje informavo, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdyboje yra atliekamas ikiteisminis tyrimas, kuriame yra surinkta duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad 2010–2011 metais Seimo narys V. Matuzas galimai padarė nusikalstamas veikas, numatytas Baudžiamojo kodekso 24 straipsnio 4 dalyje, 228 straipsnio 2 dalyje, 182 straipsnio 2 d. ir 300 straipsnio 1 dalyje.

Pagal Seimo statutą Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė, išskyrus atvejus, kai jis užtinkamas bedarantis nusikaltimą (in flagranti).

www.lrs.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24