Kalvarijos pasieniečiai sulaikė įtartinus keliautojus iš Alžyro bei Serbijos

2012-05-21, 14:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė du įtartinus keliautojus, pateikusius, įtariama, suklastotus bei svetimus dokumentus.

Šeštadienį popiet Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Kaunas – Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją vykusį autobusą „Neoplan“. Jo maršrutas buvo Kaunas - Londonas.

Keleivių dokumentų kontrolės metu vienas vyras pasieniečiams pateikė Prancūzijos piliečiui išduotą asmens tapatybės kortelę. VSAT pareigūnams šis dokumentas iškart sukėlė įtarimą. Nustatyta, kad tai – visiška klastotė.

Asmens bei daiktų apžiūros metu šio keleivio kuprinėje rastas tikras jo dokumentas – 28 metų Alžyro piliečiui išduotas pasas. Neabejojama, kad užsienietis suklastota prancūziška tapatybės kortele pasinaudojo siekdamas patekti ir būti Šengeno erdvėje.

Dėl dokumento klastojimo bei klastotės panaudojimo VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Sulaikytas alžyrietis uždarytas į areštinę.

Dar vieną įtartiną užsienietį VSAT pareigūnai sulaikė šeštadienį vakare. Toje pačioje vietoje ties Salaperaugio kaimu pasieniečiai sustabdė į Lenkiją beišvažiuojantį maršrutinį autobusą „Setra“. Daugumos iš Rygos į Kelną autobusu važiavusių keleivių dokumentai buvo nepriekaištingi, tačiau pasieniečiams įtarimą sukėlė vieno iš keliautojų pateiktas latviškas pasas, išduotas 30 metų vyrui.

Pirminiais duomenimis, šis dokumentas nėra suklastotas, tačiau asmens daiktų apžiūros metu jį pateikusio vyro kelnių kišenėje VSAT pareigūnai rado Latvijoje 33 metų Serbijos piliečiui išduotą prieglobsčio prašytojo dokumentą. Tai yra tikras šio vyro dokumentas.

Manoma, kad serbas, norėdamas išvykti į Vakarų Europą, tiesiog pasinaudojo svetimu dokumentu vildamasis, kad yra panašus į tikrą latviško paso savininką ir kad to nepastebės dokumentus tikrinantys pasieniečiai.

Kaip ir kur serbas gavo latvišką dokumentą, aiškinasi ikiteisminį tyrimą pradėję VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai. Užsienietis uždarytas į areštinę.

www.pasienis.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24