Nuo gaisro nukentėjusiems kauniečiams – miesto savivaldybės pagalba

2012-05-17, 08:38
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kauno miesto savivaldybė padės Baltų prospekte esančio daugiabučio namo gyventojams, nukentėjusiems nuo kovo mėnesį kilusio gaisro, apmokėti būtinus laiptinės remonto darbus.

Daugiabutį administruojančios bendrovės „Namų priežiūros centras" skaičiavimu, visi daugiabučio namo laiptinėje atlikti darbai kainuos daugiau nei 55 tūkst. litų. Šį trečiadienį posėdžiavusios Kauno tarybos kolegijos sprendimu iš Administracijos direktoriaus rezervo fondo bus skirta 30 tūkst. litų.

„Dabar skirta suma leis tęsti darbus, o kai jie bus baigti, atliksime darbų sąmatos ekspertizę ir priimsime sprendimą dėl likusios lėšų dalies", - teigė meras Andrius Kupčinskas.

Kolegija taip pat priėmė sprendimą pareikšti civilinį ieškinį dėl lėšų, panaudotų gaisro padariniams likviduoti, išieškojimo iš nelaimės kaltininkų.

Kovo mėnesį viename iš šio namo butų kilęs gaisras sugadino ne tik asmeninį toje laiptinėje gyvenančių žmonių turtą, bet ir pažeidė namo bendrąsias inžinerines sistemas ir konstrukcijas. Iškart po gaisro daugiabutį administruojanti bendrovė atliko avarinius ir būtiniausius remonto darbus, atstatė šildymo, karšto ir šalto vandens sistemų bei elektros tiekimą laiptinėje.

Šiuo metu jau įstiklinti laiptinės langai, pakeisti šilto ir šalto vandens vamzdynai, trijų aukštų elektros skydeliai, sutvarkyti bendro naudojimo šildymo stovai, nuotėkų ir lietaus vamzdynai. Šį trečiadienį darbininkai pradėjo laiptinės remontą ir tęsia lauko sienų tvarkymo darbus.

Į Šilainių seniūniją dėl socialinės paramos kreipėsi dešimt nuo gaisro nukentėjusių gyventojų. Devynių butų savininkams savivaldybė išmokėjo vienkartines pašalpas, kurių bendra suma siekia 18 tūkst. litų.

„Savivaldybės skiriamos lėšos yra reikalingos nukentėjusiems gyventojams, tačiau tikimės ir jų pačių pagalbos remontuojant laiptinę", - teigė Administracijos direktorius Antanas Nesteckis.

www.kaunas.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24