Oro uoste sulaikytas Vokietijos ir Lietuvos įstatymams nusižengęs panevėžietis

2012-05-16, 16:21
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė iš Vokietijos išsiųstą panevėžietį, kurio už padarytą nusikaltimą ieškojo ir Lietuvos teisėsaugininkai. Antradienį sostinės oro uoste dirbantys VSAT pareigūnai gavo informacijos, kad lėktuve, skrendančiame iš Frankfurto, yra iš Vokietijos grąžinamas Lietuvos pilietis.

Orlaiviui nusileidus VSAT pareigūnams buvo perduotas vokas su vyro dokumentais. Paaiškėjo, kad tai – 27 metų Panevėžio gyventojas.

Netrukus pasieniečiai išsiaiškino, kad užsienyje nusikaltęs lietuvis turi nemalonumų ir su Lietuvos teisėsauga. VSAT pareigūnai patikrino turimas duomenų bazes ir nustatė, kad vyro ieško Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. Grąžintasis yra įtariamas nusikaltimo padarymu.

Apie ieškomojo sulaikymą VSAT pareigūnai pranešė paieškos iniciatoriui ir tą pačią dieną panevėžietį perdavė Vilniaus oro uoste budintiems policininkams.

Šiemet Lietuvos VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 205 asmenis, kurių už padarytus nusikaltimus ar pažeidimus ieškojo įvairios teisėsaugos institucijos. Daugiausiai tokių ieškomųjų – 76 – sulaikė Vilniaus, Kauno bei Palangos oro uostuose budintys pasieniečiai.

74 nuo teisingumo besislapstę asmenys sulaikyti prie sienos su Baltarusija veikiančiuose pasienio kontrolės punktuose, 15 – prie sienos su Rusija. Po kelis ieškomus asmenis įkliuvo Klaipėdos uoste bei prie Šengeno vidaus sienų su Latvija bei Lenkija.

www.pasienis.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24