Spausdinti šį puslapį

Kelių policijos dėmesys - neleistinam transporto priemonių statymui

2012-05-16, 16:02
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Atšilus orams vis daugiau vilniečių ir miesto svečių  automobiliais atvyksta į senamiestį, centrines miesto gatves. Pastebima, kad vairuotojai dažnai nesilaiko Kelių eismo taisyklėse nustatytos transporto priemonių stovėjimo tvarkos - automobiliai paliekami stovėti draudžiamose vietose, ant šaligatvių, dviračių takų.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai skiria didesnį dėmesį transporto priemonių stovėjimo tvarkos priežiūrai. Neleistinose vietose pastatyti automobiliai, trukdantys kitų automobilių, dviratininkų, pėsčiųjų eismui priverstinai nuvežami. Draudžiamose vietose paliktos transporto priemonės fotografuojamos, automobilių savininkams ar vairuotojams taikomos administracinio poveikio priemonės.

Primename, kad pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124(1) straipsnio 4 d. ,,Kelio ženklų ar ženklinimo, draudžiančių transporto priemonėms sustoti, stovėti, nesilaikymas, stovėjimas ant šaligatvio, kai nėra tai leidžiančių kelio ženklų, stovėjimas ant vejos, pėsčiųjų (dviračių) tako, stovėjimas vietoje, kurioje gali stovėti tik skiriamuoju ženklu „Neįgalusis" arba neįgaliųjų asmenų automobilių statymo kortele pažymėtos transporto priemonės, stovėjimas tuneliuose, ant tiltų, viadukų ir po jais, pėsčiųjų perėjose ir arčiau kaip 5 metrai prieš jas, kitose vietose, kur tai trukdo transporto ar pėsčiųjų eismui, važiavimo ar stovėjimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas - užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų".

Vilniečių ir eismo svečių prašome laikytis Kelių eismo taisyklėse nustatytos eismo tvarkos.

Vilniaus aps. VPK informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti