Spausdinti šį puslapį

Prie sienos su Baltarusija sulaikyti du Prancūzijoje ieškomi "Renault 207" automobiliai

2012-04-11, 14:26
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Medininkų pasienio kontrolės punkte dirbantiems Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė du lengvuosius automobilius. Šių mašinų kaip vogtų ieškojo Prancūzijos teisėsaugininkai.

Antradienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai Medininkų punkte patikrino iš Lietuvos vienas paskui kitą vykusius automobilius „Peugeot 207“ prancūziškais valstybiniais registracijos numeriais.

2009 metais pagamintus automobilius vairavo 53 ir 46 metų Baltarusijos piliečiai. Vyrai pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens dokumentus, tačiau VSAT pareigūnams įtarimą sukėlė užsieniečių transporto priemonės.

Pasieniečiai, patikrinę turimas duomenų bazes, nustatė, kad abu „Peugeot 207“ kaip pavogti ar neteisėtai nusavinti yra ieškomi Prancūzijos teisėsaugininkų.

Pirminiais duomenimis, abi mašinas baltarusiai pirko Lietuvoje.

Dėl neteisėtu būdu gauto turto įsigijimo Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminius tyrimus. Šiame VSAT padalinyje laikinai saugomos ir abi transporto priemonės. Jas vairavę baltarusiai po apklausų paleisti.

Šiemet pasieniečiai iš viso sulaikė 64 automobilius, kurie, manoma, buvo pavogti Lietuvoje ar užsienio šalyse. Daugiausiai tokių transporto priemonių – 34 – sulaikė sieną su Baltarusija saugantys VSAT pareigūnai. Prie sienos su Lenkiją įkliuvo dar 18 tokių mašinų, pasienyje du Rusija – 5. Dar po kelis automobilius sulaikyta kituose VSAT padalinių atsakomybės ruožuose – prie sienos su Latvija ir pajūryje, Klaipėdos uoste.

www.pasienis.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti