Atversta pedofilijos byla

2012-04-05, 15:21
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pradėta nagrinėti vadinamoji Kauno pedofilijos byla. Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas nusprendė, kad byla bus nagrinėjama viešai.

Taip nuspręsta nepaisant to, kad kaltinamojo Andriaus Ūso advokatas ir artimieji bei vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistai prašė, kad posėdžiai būtų uždari.

Teisėjų sprendimui bylą nagrinėti viešai pritarė Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrai atstovaujantis advokatas Aidas Venckus ir prokuroras. Tačiau vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovė teigė, kad posėdžiai turi būti uždari, nes vaiko interesai aukščiau nei visuomenės.

Beveik prieš dvejus metus žuvusiojo, kaltinamojo mažamečio vaiko tvirkinimu Andriaus Ūso tėvas teigia neabejojantis, kad jo sūnus buvo apšmeižtas.

Kaltinamojo artimųjų teigimu, Venckai daro viską, kad byla būtų vilkinama.

„Pasižiūrėkit, Andriaus nėra jau 2 metai, byla nepajudėjo iš mirties taško. Kas kaltas? Ar mes nušalinom teismus? Šalina, neatvyksta, atideda, skundą rašo ištisai. Turėdami teisines žinias jie tuo manipuliuoja“, – sako A. Ūso našlė Goda Sakalinskaitė-Ūsienė.

„Byla turi būti nagrinėjama tiek, kiek reikia. Skubėti negalima. O dabar pasiduoti politikų įtakai, kad reikia šitą pirmą, po to kitą. Tai nieko panašaus. Nors mano supratimu, pirma reikia sulaukti Klaipėdos apygardos teismo verdikto dėl Kėdainių apylinkės teismo sprendimo ir tik po to būtų galima ramiai, tvarkingai, neskubant nagrinėti bylą“, – teigia A. Ūso advokatas Adomas Liutvinskas.

A. Ūso advokatas prašė, kad mergaitės interesams atstovautų jos biologinė motina Laimutė Stankūnaitė, kuriai nėra apribotos motinystės teisės. Nepaisant teismų sprendimų vaiką perduoti motinai, mažametę iki šiol globoja teisėja Neringa Venckienė.

„Tai jūs patys logiškai pasvarstykit, ar normalioje teisinėje valstybėje gali būti, kai pirmiausia išnagrinėjama civilinė byla, mažametės gyvenamoji vieta nustatoma su jos biologine motina, kai tuo metu lygiagrečiai teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje pilietis X yra kaltinamas tvirkinęs tą mergaitę, ne bet kur, o tos pačios motinos gyvenamojoje vietoje. Tai apie ką mes čia kalbam?“, – klausia L. Stankūnaitės ir D. Kedžio dukrai atstovaujantis advokatas Aidas Venckus.

Teismas gavo ir Laimutės Stankūnaitės prašymą atlikti šioje byloje nukentėjusiosios mažametės ginekologinę ekspertizę, pasitelkiant ir užsienio ekspertus. Tačiau prašymą teismas atmetė teigdamas, kad L. Stankūnaitė nėra proceso šalis. Be to, A. Ūsas nekaltinamas nei dėl išžaginimo, nei dėl seksualinio prievartavimo, o tik dėl tvirkinimo. Po pietų pradėtas skaityti ir kaltinamasis aktas.

Arnas Mazėtis
LTV naujienų tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24