Seimo komitetai aiškinosi įvykius Garliavoje

2012-04-05, 08:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Du Seimo komitetai aiškinosi įvykių Garliavoje, kai buvo nesėkmingai bandyta mergaitę perduoti motinai, aplinkybes.

Politikai mano, kad visi tyrimai pradėti po šio įvykio, turėtų kuo skubiau būti baigti, praneša LTV Naujienų tarnyba.

Kovo 23 dienos įvykiai Garliavoje, kai nepavyko įvykdyti teismo sprendimo ir perduoti mažametę motinai, ramybės neduoda ir politikams.

Teisės ir teisėtvarkos komitetas išsikvietė prokuratūros, policijos, antstolių atstovus. Teisingumo ministras tikina, kad šios tarnybos turėtų atsakyti į klausimus, kurie kyla visuomenei.

„Apie pedofilijos bylą, kodėl ji neužbaigta, ką veikė konkreti pareigūnė kambaryje, kodėl niekas nepaklausė mergaitės, su kuo ji nori būti, iš tiesų į visus tuos klausimus yra visiškai nuoseklūs ir logiški atsakymai“, – sakė teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Į kai kuriuos klausimus atsakymus pateiks prokuratūros tyrimai. Tačiau prokuroras dar negalėjo pasakyti, kada jie bus baigti.

„Ikiteisminiai tyrimai buvo pradėti šeši, taip pat ir dėl sprendimo nevykdymo. Taip pat ir tyrimas dėl galimo piktnaudžiavimo, nežymaus sveikatos sutrikdymo. Teisėja [Neringa Venckienė] tuose ikiteisminuose tyrimuose neapklausta“, – kalbėjo generalinės prokuratūros prokuroras Žydrūnas Radišauskas.

Neperimant vaiko policijos veiksmus turėtų įvertinti tyrimas. Po jo paaiškės, ar bus nubausti kurie nors pareigūnai.

„Tarnybinis patikrinimas, kaip mes ir informavome visuomenę, buvo pradėtas generalinio komisaro pavedimu, jis šiuo metu dar nėra baigtas, nes yra nemažos apimties, reikia mums papildomai apklausti ne policijos sistemos asmenis. Tikimės, po Velykų užbaigti tą tyrimą“, – teigė Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla.

„Reikia visais aspektais visose bylose tempą didinti. Pareigūnai patys tai supranta, bet mūsų buvo toks paraginimas, kad reikia sprendimų ir informacijos, kurią visuomenei reikia pateikti greičiau“, – sakė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras.

Socialinių reikalų ir darbo komitetą vaiko teisių kontrolierė informavo apie vaiko teisų institucijų veiklą perimant mergaitę.

Edita Žiobienė neatmeta, kad teisėjai Neringai Venckienei panaikinus mergaitės globą, jos perdavimas mamai būtų išsispręstas greičiau.

„Iš esmės reikia keisti laikinosios globos skyrimą. To neturėtų daryti [savivaldybės] administracijos direktorius, tai neturėtų trukti daugiau negu pusę metų arba begalybę. Mano pozicija tokia, jog globa turėtų būti naikinama“, – sakė E. Žiobienė.

Laimutės Stankūnaitės dukrą jai perduoti iš laikinosios globėjos Neringos Venckienės namų Kėdainių teismas nusprendė dar praėjusių metų gruodį.

Reda Gilytė
LTV naujienų tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24