Su suklastotu dokumentu į Baltarusiją važiavęs vilnietis atsidūrė areštinėje

2012-03-29, 15:43
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Automobilį vairavęs vilnietis į Baltarusiją bandė išvykti naiviai tikėdamasis, kad pasieniečiai neatskiria klastotų dokumentų. Vyras pateikė seno pavyzdžio lietuvišką vairuotojo pažymėjimą, o dokumentą pamatęs pasienietis iškart suprato, kad tai – visiška klastotė. Vairuotojas atsidūrė areštinėje.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai Lavoriškių kontrolės punkte patikrino į Baltarusiją vykusio automobilio „Dodge Caravan“ ir jį vairavusio 34-erių Vilniaus gyventojo dokumentus.


Tarp jų buvo ir seno pavyzdžio lietuviškas vairuotojo pažymėjimas. Patikrą atlikinėjęs pasienietis, dokumentų tyrimo specialistas, vos paėmęs pažymėjimą iškart įtarė, kad jis yra suklastotas. VSAT pareigūnas tarnybinėse patalpose pažymėjimą dar patikrino specialia įranga – paaiškėjo, kad tai yra visiška klastotė.


Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai baudžiama bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.


Vilnietį pasieniečiai uždarė į areštinę. Jo vairuotas „Dodge Caravan“ saugomas VSAT Vilniaus rinktinėje.

www.pasienis.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24