Sulaikytas mažamečių prievartautojas

2012-03-07, 06:43
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kaune sulaikytas mažametes prievartavęs aštuoniolikmetis. Nusikaltėlio aukomis galėjo būti keturios 7–11 metų mergaitės.

Itin sunkiais nusikaltimais įtariamo vienos Kauno vidurinės mokyklos moksleivio pareigūnai ieškojo nuo praėjusių metų spalio. Tada gautas pirmasis pranešimas apie viename iš Baršausko gatvės namų išprievartautą mažametę. Vėliau būta dar trijų pareiškimų apie prievartautas 7–11 metų mergaites.

Įvykį tyrę pareigūnai pastebėjo, kad aukos užpuoliką apibūdino beveik vienodai. Visos nukentėjusios buvo sekamos iki laiptinės, ten užpuolamos ir prievartaujamos. Pareigūnų teigimu, vakar prie savo namų sulaikytas įtariamasis neneigia prievartavęs mažametes.

„Norėčiau kreiptis į visuomenę, kuri galėtų mums padėti ir suteikti duomenų apie jau atskleistas nusikalstamas veikas, o galbūt kreiptis į nukentėjusias mažametes ir jų tėvus, kurie iki šios dienos apie įvykius nepranešė“, – nebūti abejingais prašė Kauno apygardos prokuratūros vyr. Prokuroras Vitoldas Guliavičius.

Mažiausiai keturiais nusikaltimais įtariamą aštuoniolikmetį teismas leido suimti dviems mėnesiams.

Jam pareikšti įtarimai dėl 4 nusikaltimų – 2 seksualinio prievartavimo atvejų ir 2 pasikėsinimų tai padaryti. Už tai jam gresia nuo 3 iki 13 metų nelaisvės.

Pareigūnai sako, kad nuo tokių užpuolikų vaikai turėtų gintis keldami kuo didesnį triukšmą – šaukti, rėkti, spardyti ar daužyti daiktus, padedančius atkreipti netoliese esančių žmonių dėmesį.

Loreta Mačiulienė
LTV „Šiandien“

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24