Neteisėtai gauti ES paramą sukliudė pareigūnai

2014-12-20, 12:02
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Neteisėtai gauti ES paramą sukliudė pareigūnai © L24 (Nuotr. M. Paliuškevič)

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje vienos bendrovės direktorei, panevėžietei D. M. pareikšti įtarimai dėl pasikėsinimo apgaule gauti didelės vertės Europos Sąjungos paramą bei dokumentų klastojimo, o Radviliškio gyventojai V. M. – dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad vienoje kooperatinėje bendrovėje galimai buvo suklastoti dokumentai ir pateikti Nacionalinei mokėjimo agentūrai. Taip buvo siekiama apgaule gauti 685 tūkst. 250 Lt subsidiją (paramą) iš Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos biokuro gamybos technologinei įrangai ir savivartei priekabai pirkti.

„Trūko labai nedaug, kad parama jau būtų pervesta šiai sunkiai finansiškai besiverčiančiai kooperatinei bendrovei. Savo planų įtariamiesiems nepavyko įgyvendinti tik todėl, kad STT pradėjo ikiteisminį tyrimą ir pranešė Nacionalinei mokėjimo agentūrai apie galimai padarytas nusikalstamas veikas", – sakė šiam ikiteisminiam tyrimui vadovavusi Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Aurelija Gališanskytė.

Šią savaitę Panevėžio apygardos prokuratūra minėtą baudžiamąją bylą perdavė nagrinėti Radviliškio rajono apylinkės teismui.

Tai jau ne pirma baudžiamoji byla, išskirta iš STT Panevėžio valdybos pareigūnų atliekamo didelės apimties ikiteisminio tyrimo dėl galimai neskaidraus biokuro verslo organizavimo, kuriame įtarimai pareikšti buvusiam Seimo nariui V. M. ir jo žmonai D. M.

Vienoje iš išskirtų bylų D. M. jau paskelbtas apkaltinamasis nuosprendis. Neseniai Kauno apygardos teismas ją nuteisė dėl svetimo turto pasisavinimo ir dokumentų klastojimo bei paskyrė 13 tūkst. Lt baudą. Teismas taip pat nusprendė iš jos valstybės naudai išieškoti 4 tūkst. 680 Lt (už sunaudotą kurą).

D. M. buvo pripažinta kalta, kad, dirbdama vienoje viešojoje įstaigoje renginių koordinatore, panaudojo šios tarnybos benziną asmeninėms kelionėms. Siekdama pateisinti savo reikmėms panaudotus degalus, panevėžietė suklastojo automobilio „Porsche" kelionės lapus ir pateikė juos tarnybos buhalterijai.

stt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24