Visureigį vairavęs ir nuo pasieniečių sprukęs kontrabandininkas buvo neblaivus

2014-12-19, 14:14
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Po trumpų gaudynių Švenčionių rajone pasieniečiai sulaikė kontrabandines cigaretes gabenusį Vilniaus rajono gyventoją. Visureigį vairavęs vyras buvo neblaivus.

Ketvirtadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai ties Švenčionių rajono Vincentavo kaimu patikrinti stabdė visureigį „Jeep Cherokee" lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais. Nuo čia iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos – pusantro kilometro.

Transporto priemonės vairuotojas nepakluso uniformuotų VSAT pareigūnų reikalavimui sustabdyti automobilį. Tik nuvažiavęs keliasdešimt metrų jis sustojo šalikelėje. Iš visureigio iššokęs vyras pasileido bėgti į čia pat augantį mišką. Bėglį pasieniečiai, tarp kurių buvo ir kinologas su tarnybiniu šunimi, prisivijo ir sučiupo už poros šimtų metrų nuo automobilio.

Sulaikymo metu vyras dar mėgino priešintis, tačiau buvo sutramdytas panaudojus kovinių imtynių veiksmus ir antrankius. Nustatyta, kad sulaikytasis yra 36 metų Vilniaus rajono gyventojas. Nuo jo trenkė alkoholiu.

Paaiškėjo, kad visureigis buvo grūste prigrūstas juoda polietileno plėvele aptrauktų gamyklinių rūkalų dėžių. Iš viso pasieniečiai mašinoje rado 9488 pakelius cigarečių „Fest", „Premier" ir „Minsk Capital". Jie pažymėti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su visais mokesčiais siekia 70 tūkst. litų.

Kadangi sulaikytas vairuotojas atrodė apsvaigęs nuo alkoholio, pasieniečiai iškvietė Švenčionių rajono policijos pareigūnus. Šie tokius įtarimus patvirtino – Vilniaus rajono gyventojui nustatytas 1,08 promilės girtumas.

VSAT Ignalinos rinktinės pasieniečiai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą Vilniaus rajono gyventojui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų. Be to, dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio tyrimą savo ruožtu atlieka policijos pareigūnai.

Sulaikytąjį po apklausos pasieniečiai uždarė į areštinę. „Jeep Cherokee" ir juo gabentos cigaretės saugomi Ignalinos rinktinėje.

pasienis.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24