Spausdinti šį puslapį

Už važiavimą ledu gresia baudos

2012-02-26, 06:52
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Aplinkosaugininkai perspėja, kad atslūgus šalčiams, važinėti ledu autotransporto priemonėmis itin pavojinga.

Gamtos sergėtojai sako, kad daugelis net nežino, kad už tokius pažeidimus gresia baudos, praneša LTV Naujienų tarnyba.

Pamaryje užšalusios potvynio užlietos pievos ar Kuršių marios sutraukia ne tik tūkstančius poledinės žūklės mėgėjų, bet ir norinčius išbandyti savo automobilio galimybes ant ledo.

Gamtosaugininkai sako, kad nuslūgus šalčiams ledas ant vandens telkinių tęžta, todėl važiuoti keturračiu ar kita transporto priemone – pavojinga. Ypač pievose, kuriose gausu kanalų.

„Jeigu įlūžta į vandens telkinį, tai kyla grėsmė žmogaus gyvybei arba sveikatai. Atitinkamai yra padaroma ir tam tikra žala gamtai, nes vis dėlto automobiliai nėra tiek sandarūs, kad nebūtų įvairiausių tepalų ar kitų skysčių nutekėjimų“, – sako Nemuno deltos regioninio parko direktorius Ramūnas Lydis.

Pasak specialistų, dažnas važinėdamas užšalusiomis pievomis ar Kuršių mariomis net nežino, kad pažeidžia įstatymus. Važinėti ne keliais, ypač draustiniuose ar saugomose teritorijos, draudžiama, išskyrus žemės ūkio technika, aplinkos apsaugos pareigūnus ir žvejus verslininkus.

„Kuršių marios yra paskelbtos biosferos poligonu, tai iš esmės yra suteiktas tam tikras saugomos teritorijos statusas“, – teigia R. Lydis.

Už pažeidimus, važinėjant transporto priemone rezervatuose ar draustiniuose gresia įspėjimas arba bauda iki 500 litų, o už pakartotinį nusižengimą – iki 1,5 tūkst.

Marija Gabrienė
LTV naujienų tarnyba

www.lvcom.lt

Komentuoti