Spausdinti šį puslapį

VSD: poligrafu tikrinti prokurorai, FNTT pareigūnai

2012-02-23, 07:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Valstybės saugumo departamentas patvirtino, kad poligrafu tikrino prokurorus ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnus.

„Atsižvelgdamas į visuomenės susidomėjimą, Valstybės saugumo departamentas (VSD) patvirtina, kad 2011 metų lapkričio 17 dieną, gavęs Generalinės prokuratūros raštą, pradėjo rinkti informaciją dėl galimo informacijos nutekinimo iš pasitarimo dėl padėties banke „Snoras“ aplinkybių.

Valstybės saugumo departamentas Generalinės prokuratūros prašymu poligrafu patikrino pasitarime dalyvavusius prokurorus. Vėliau analogiškas patikrinimas buvo atliktas ir dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnų“, – teigiama VSD pranešime.

Anot VSD, atlikus tyrimus poligrafu apie rezultatus buvo informuoti aukščiausi politiniai valstybės ir su tyrimu susijusių institucijų vadovai.

„Pagal Poligrafo naudojimo įstatymą visi tiriamieji turi teisę į pakartotinus tyrimus. Siekiant nešališkumo, Valstybės saugumo departamentas norintiems pakartoti tyrimą rekomendavo tai padaryti kitose tokią teisę turinčiose institucijose“, – teigiama pranešime.

Vasario 14 dieną apibendrintus visų tyrimų rezultatus VSD pateikė vidaus reikalų ministrui R. Palaičiui ir „pasiūlė priimti atitinkamus sprendimus“.

Trečiadienį VSD generalinis direktorius Gediminas Grina ir jo pavaduotojas Romualdas Vaišnoras skubiai iškviesti į Seimo Antikorupcijos komisiją, kur jau buvo apklaustas vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis ir buvę Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovai.

Apie tai pranešė Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis.

Į posėdį norėta iškviesti ir Generalinės prokuratūros atstovus, tačiau šie atvykti negalėjo.

www.lrt.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti