Spausdinti šį puslapį

N. Venckienės skundo nagrinėti nepradėjo

2012-02-22, 07:23
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

D. Kedžio mažametės dukters globėjos N. Venckienės apeliacinis skundas šiandien Panevėžio apygardos teisme nebuvo pradėtas nagrinėti.

Panevėžio apygardos teisme turėjo būti nagrinėjamas mažametės Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukros globėjos N. Venckienės apeliacinis skundas dėl Kėdainių rajono apylinkės teismo 2011-ųjų metų gruodžio 16 dienos sprendimo mergaitę skubos tvarka grąžinti jos motinai L. Stankūnaitei.

Tačiau N. Venckienė nušalino apygardos teismą. Tokį sprendimą motyvavo tuo, kad 2010 metais šio teismo baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas, o vėliau   ir teismo pirmininkas patys prašė apeliacinio teismo kaltinamo pedofilija A. Ūso ir su tuo susijusias bylas perduoti nagrinėti kitam apygardos teismui.

N. Venckienė teigia, kad ir mergaitės gyvenamosios vietos nustatymas bei jos motinos valdžios apribojimas taip pat negali būti nagrinėjamas šiame teisme.

Į teismo posėdį šiandien buvo atvykusi L. Stankūnaitė, mergaitės globėja N. Venckienė ir Kauno vaiko teisių tarnybos darbuotojos.

Per tris dienas Lietuvos apeliacinis teismas turi priimti sprendimą šiuo klausimu.

Irena Dervinienė
Lietuvos radijas

www.lrt.lt

Komentuoti