Vilniaus taksi firmos įtariamos mokesčių slėpimu

2012-02-07, 08:28
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Mokesčių inspektoriai ir policijos pareigūnai krečia dalį sostinėje veikiančių taksi bendrovių. Manoma, kad jos galėjo slėpti mokesčius.

Dėl tyrimo sutriko taksi įmonių veikla, praneša LTV „Šiandien“.

Sostinės kriminalinė policija ir Valstybinė mokesčių inspekcija taksi bendroves krėsti pradėjo dar rytą.

Kartu su Aro pareigūnais šturmuotos patalpos sostinės Žaliųjų ežerų gatvėje, kur įsikūrusios bent 12 taksi įmonių. Čia oficialiai registruotas ir vienos didžiausių taksi bendrovių šalyje „Merselitos“ biuras, kurios akcininkai ir vadovai kontroliuoja dar keletą taksi įmonių. Tarp jų „Martono taksi“. Po pietų kratos atliktos ir šioje bendrovėje.

Didžiausia taksi paslaugas teikianti grupė šalyje, vien sostinėje atsiriekusi maždaug pusę taksi rinkos.

Valstybinė mokesčių inspekcija tyrimo nekomentuoja, tik patvirtina, kad vyksta ikiteisminis tyrimas dėl mokesčių slėpimo. Neatmetama, kad gali būti stabdoma tikrinamų taksi įmonių veikla.  

„Apibrėžti konkrečių sumų negalime, bet jos nemažos. Tai tikrai yra daugiau nei milijonas litų. Tai projekto keleivių vežimas ir taksi tęsinys, smulkesnio komentaro negaliu duoti, nes veikia ikiteisminis tyrimas. Tai ne mūsų kompetencija, mes atliekame patikrinimą, o kodėl sutriko taksi darbas tikrai nekomentuosime“, – sako Vilniaus apskrities VMI viršininkas Marius Žemgulis.

Dėl kratų sustabdytas šiose patalpose įsikūręs ir daugumos tikrinamų įmonių veiklą koordinuojančio skambučių centro darbas. Kada jis bus atnaujintas neaišku, todėl sostinėje išsikviesti taksi bus sudėtinga.

Vilniuje veikia daugiau nei 60 taksi bendrovių, leidimus vežti keleivius turi per pusantro tūkst. automobilių.

Giedrius Vitkauskas
LTV „Šiandien“

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24