Spausdinti šį puslapį

Savaitgalį gaisrų padaugėjo kone dvigubai

2012-02-06, 06:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šalčiui pasiekus šios žiemos rekordą, savaitgalį nemažai darbo turėjo ugniagesiai gelbėtojai ir avarinės tarnybos.

Vakar dėl netvarkingo katilo dūmtraukio gaisras kilo Alytaus rajono Alovės kultūros namuose. Visiškai sudegė pusė pastato stogo. Kaip pranešė naujienų portalas Danielius.net, besiveržiančius dūmus pro pastato stogą pirmieji pastebėjo pravažiuojantys žmonės.

Žmonės per gaisrą nenukentėjo. Ugniagesių duomenimis, iš viso per praėjusią parą Lietuvoje kilo daugiau kaip pusė šimto gaisrų, praneša LTV „Panorama“.

„Nuo penktadienio iki sekmadienio popietės ugniagesiai turėjo 140 kartų gesinti gaisrus, atliko gelbėjimo darbų, Rokiškio rajone žuvo viena moteris – aštuoniasdešimties metų senolė, mūsų duomenimis, mažiausiai 5 žmonės mirtinai sušalo. Apie 20 žmonių į medikus kreipėsi dėl įvairių kūno vietų nušalimų“, – sudėtingą situaciją apibūdino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas Donatas Gurevičius.

Vien per pastarąją parą ugniagesiai gelbėtojai gesino 60 gaisrų, o tai – dvigubai daugiau nei įprasta. Dega ne tik ūkiniai ar gyvenamieji pastatai. Dėl netvarkingų kuro padavimo sistemų bei elektros instaliacijų užsiliepsnoja automobiliai. Per šį savaitgalį sudegė 10 automobilių.

„Dažniausiai gyvenamuosiuose pastatuose kyla gaisrai dėl perkaitintų pečių, krosnių, išaiškėja dūmtraukių problemos. Nuo perkaitintos krosnies užsidega perdangos. Taip pat pasitaiko, kai be priežiūros, neatsargiai paliekami įvairiausi šildytuvai, elektros prietaisai“, – gaisrų priežastis šaltu metų laikų vardijo D. Gurevičius.

Dėl šalčio savaitgalį daug kur trūkinėjo vamzdynai. Įvairiuose   miestuose užfiksuota apie dvidešimt vandentiekio avarijų.

Eglė Daugėlaitė
LTV „Panorama“

www.lvcom.eu

Komentuoti