Dėl šalčių daugėja gaisrų

2012-01-31, 05:44
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Paspaudus šalčiams padaugėjo darbo ugniagesiams gelbėtojams. Vien praėjusią parą ugnis nusinešė trijų žmonių gyvybes.

Ugniagesiai pataria labiau prižiūrėti kūrenamas krosnis ir atsargiau elgtis su elektros prietaisais, praneša LTV „Šiandien“.

Stojus šalčiams gaisrų daugėja. Praėjusią žiemą dėl netinkamo krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo kilo daugiau kaip 600 gaisrų, kurių metu žuvo 11 žmonių, dar dvigubai daugiau gyventojų patyrė traumas.

Kad situacija nesikartotų šiemet, ugniagesiai gelbėtojai pataria atidžiau prižiūrėti krosnis ir atsargiau elgtis su senais elektros prietaisais.

„Šiuo metu, kai jau intensyviai kūrenama, pats svarbiausias dalykas būtų bent jau prisižiūrėt dūmtraukius, pačias siūles, kad jos būtų sandarios ten, kur sumūryta plytomis, ir būtent tas vietas, kurios yra prie pat degių medžiagų“, – sako Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos skyriaus viršininkas Artūras Vaišnoras.

Ugniagesiai primena iškūrenus krosnį per anksti neužstumti sklendės. Ją galima visiškai uždaryti tik įsitikinus, kad žarijos jau baigė rusenti. Užstūmus sklendę anksčiau, susidaro smalkės, apsinuodijimas jomis dažnai baigiasi mirtimi.

Kita dažna gaisrų priežastis – neatsargus rūkymas.

Sinoptikai praneša, kad artimiausiomis dienomis šaltis tik stiprės, tad nuo atidaus elgesio šildant pastatus gali priklausyti ne viena gyvybė.

Virginija Motiejūnienė
LTV „Šiandien“
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24