Sulaikytas Kauno vicemeras K. Kriščiūnas

2012-01-17, 06:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai sulaikė Kauno vicemerą Kęstutį Krikščiūną. Politikas sulaikytas dviems paroms.

STT Kauno valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo ir turto iššvaistymo, taip pat sulaikė vicemero visuomeninę padėjėją Zitą Zalagėnaitę bei dviejų Kauno miesto savivaldybei priklausančių įmonių vadovus.

Įtariama, kad neteisėtai buvo naudojamos Kauno miesto savivaldybei priklausančių įmonių lėšos.

Visų sulaikytųjų darbo vietose atliktos kratos, krata atlikta ir Z. Zalagėnaitės gyvenamojoje vietoje. Kratų metu paimti tyrimui reikalingi dokumentai.

Sulaikytieji pristatyti į STT Kauno valdybą, kur yra apklausiami. Artimiausiu metu jiems bus pareikšti įtarimai.

Kauno meras Andrius Kupčinskas patikino, kad kol kas jokios detalesnės informacijos dėl kokių priežasčių sulaikytas vicemeras STT nepateikė.

Socialdemokratų partijai priklausantis politikas kuravo miesto aplinkos gerinimo ir ekologijos sritis, ekonominę plėtrą ir investicijas, miesto ūkį, vykdė savivaldybės turto ir statybų priežiūrą.

Vicemero veikla taip pat apėmė urbanistikos ir architektūros, verslo skatinimo ir sąlygų verslo plėtrai sudarymo sritis.

Sulaikytas politikas Kauno miesto tarybos nariu yra beveik  dešimtmetį. Vicemero pareigas K. Krikščiūnas ėjo nuo šios kadencijos pradžios.

Tyrimą kuruoja STT Kauno valdybos pareigūnai ir Kauno apygardos prokuratūros ONKTS prokurorai.  

Vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Vladimiras Kakoškinas neatmetė, kad šioje baudžiamojoje byloje gali atsirasti ir daugiau įtariamųjų.

Lietuvos radijas
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24