Kliba FNTT vadovo kėdė?

2012-01-16, 15:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Praėjusią savaitę STT pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl galimo dokumento klastojimo Vidaus reikalų ministerijoje, ministras tikina, kad dėl to nė vienas pareigūnas trauktis neketina.

Tačiau Lietuvos televizijos naujienų tarnybos žiniomis, postą gali tekti palikti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovui. Vidaus reikalų ministras šią savaitę žadėjo pranešti, ar pasitiki FNTT direktoriumi.

Vidaus reikalų ministras pripažino, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos agentų apsilankymas ministerijoje praėjusią savaitę jam buvęs netikėtas. Ministro teigimu, atliekamas tyrimas dėl parašų klastojimo.

Raimundas Palaitis tikina, kad dėl to iš pareigų trauktis nė vienas pareigūnas kol kas neketina. Tačiau nepaneigė, kad pradėjo klibėti vienos iš pavaldžių ministerijai tarnybų vadovo kėdė.

Lietuvos televizijos naujienų tarnybos žiniomis, gali tekti trauktis FNTT vadovui Vitalijui Gailiui.

Paklaustas, ar pasitiki FNTT vadovu, R. Palaitis pirmadienį teigė: „Manyčiau, tai per ankstyvas klausimas. Dabar esu po atostogų grįžęs, reikia šiek tiek įsijausti į situaciją, o tada pažiūrėsiu ir atsakysiu į šitą jūsų klausimą.“

Ar STT pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento klastojimo kaip nors susijęs su FNTT vadovu, ministras nekomentuoja. Tačiau nepaneigė, kad generolas V. Gailius buvo tikrinamas melo detektoriumi ir rezultatai jam nebuvę palankūs.   

R. Palaitis teigė galėsiąs plačiau apie tai kalbėti šią savaitę. Paklaustas, ar tai susiję su jam pavaldžia tarnyba, jis sakė: „Dar kartą sakau – duokit pažiūrėti, kas įvyko per tą savaitę, kol buvau atostogose.“

Premjeras Andrius Kubilius patikino, kad STT tyrimas su ministru R. Palaičiu tiesiogiai nesusijęs.

Reda Gilytė
LTV naujienų tarnyba
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24