Savaitgalį ugnis pasiglemžė dvi gyvybes, ugniagesiai tramdė didžiulį gaisrą angare

2023-03-13, 11:54
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Savaitgalį ugnis pasiglemžė dvi gyvybes, ugniagesiai tramdė didžiulį gaisrą angare pixabay.com / pexels.com asociatyvi nuotr.

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 68 gaisrų ir atliko 85 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu žuvo du žmonės, vienas buvo traumuotas. Penktadienį, 9.08 val., ugniagesiai buvo kviesti į Ateities gatvę Vilniuje, nes apleistame pastate buvo jaučiamas dūmų kvapas. Ant sudegusių padangų jie rado smarkiai apdegusio vyro kūną, o prie durų buvo rastas galimai nuo dūmų užtroškusio kito vyro kūnas.

12.55 val. Ukmergės rajone, Veprių miestelyje, daugiabučio namo trečiajame aukšte atvira liepsna degė butas. Jo savininkas dėl apsinuodijimo dūmais buvo išvežtas į ligoninę. Gaisro metu išdegė virtuvė.

15.24 val. buvo gautas pranešimas apie gaisrą medžio apdirbimo įmonės pastate Širvintų rajone, Jauniūnuose. Atvykus ugniagesiams, liepsnojo vieno aukšto medinis pastatas. Gaisro metu sudegė jo stogas, pusė perdangos, viduje apdegė sienos, medžio apdirbimo staklės ir medžio dirbiniai.

22.30 val. Šiaulių rajone, Kužių seniūnijoje, Sauginių kaime, atvira liepsna degė angaras. Gaisro metu sudegė kombainas, traktorius, vilkikas be priekabos, metalo tekinimo, medžio apdirbimo, obliavimo ir galandinimo staklės, 0,5 t dyzelinio kuro, buvusio metalinėje talpykloje, ir apie 0,5 kub. m medienos. Ugniagesiai aušino ir išsaugojo už 15 m buvusį ūkinį pastatą.

Šeštadienį, 13.28 val., Mažeikių rajone, Šerkšnėnų seniūnijoje, Lėlaičių kaime, liepsnojo medinis vasarnamis. Gaisro metu sudegė jo sienos, stogas ir perdanga, apdegė už 10 m stovėjusio automobilio „Mitsubishi“ plastikinės detalės. Autonominio dūmų detektoriaus vasarnamyje nebuvo.

Apie 22 val. Plungės rajone, Babrungo seniūnijoje, Užlieknio kaime, sandėliavimo paskirties pastate, metaliniame bunkeryje degė 5 kub. m pjuvenų.

Sekmadienį, 16.56 val., AB „Orlen Lietuva“ dispečerė pranešė, kad gamybos padalinyje, įrenginyje, dega reaktorius. Atvykus ugniagesiams nustatyta, kad, vykdant įrenginio stabdymo ir aušinimo darbus, apie 20 m aukštyje per vamzdyno sujungimą nutekėjo ir užsidegė vandenilio dujos. Ugniagesiai užgesino gaisrą. Atlikus oro matavimus, sprogios aplinkos neužfiksuota.

23.16 val. Klaipėdos rajone, Kretingalės seniūnijoje, Katkų kaime, atvira liepsna degė medinis apvalus 20 m skersmens pastatas, kurio stogas dengtas šiaudais. Gaisro metu sudegė stogas ir medinės namo konstrukcijos, viduje buvę daiktai ir malkos.

Penktadienį rytą Ignalinos rajone, Strigailiškio kaime, tvenkinyje buvo pastebėtas moters kūnas. Jį ištraukė ugniagesiai.

16.40 val. buvo pranešta, kad Širvintų rajone, Aukštųjų Viesų kaime, namo katilinėje iš vidaus užsirakino dvejų metų vaikas. Atvykę ugniagesiai atidarė katilinės duris ir išlaisvino vaiką. Jis perduotas mamai.

Šeštadienį, 22.37 val., gautas pranešimas, kad Tauragėje, Moksleivių alėjoje, tvenkinyje netoli kranto už ledo laikosi įsikibęs žmogus. Atvykus ugniagesiams, jį jau buvo ištraukęs kitas vyras.

Sekmadienį, apie 18 val., ugniagesiai Radviliškio rajone, Baisogalos seniūnijoje, Pakiršinio kaime, iš Kiršino upelio ištraukė vyro kūną.

PAGD inf. 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24