Savaitgalį gaisruose išgelbėti 4 žmonės, degė pastatai, automobiliai

2023-02-06, 14:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Savaitgalį gaisruose išgelbėti 4 žmonės, degė pastatai, automobiliai pixabay.com asociatyvi nuotr.

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 90 gaisrų ir atliko 49 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu buvo traumuoti 2 žmonės. Penktadienio naktį, 3.35 val., Klaipėdoje, Pamarių gatvėje, viename iš dviejų aukštų daugiabučio gyvenamojo namo butų degė perdanga. Iš pastato buvo evakuoti žmonės, du gyventojus – vieną dėl judėjimo negalios, kitą, apsinuodijusį dūmais, išnešė ugniagesiai. Jie buvo perduoti greitosios pagalbos medikams. Gaisras kilo mansardiniame pastato aukšte. Jo metu pradegė perdanga, apdegė sienos ir lubos, buvo nuardyta dalis stogo dangos.

7.30 val. Vilniuje, Rinktinės gatvėje, pro daugiabučio devintajame aukšte langą veržėsi dūmai, bute degė fotelis. Iš buto ugniagesiai išnešė moterį ir perdavė ją greitosios pagalbos medikams. Po apžiūros dėl apsinuodijimo dūmais ji buvo išvežta į ligoninę. Kitą bute buvusią moterį ugniagesiai išvedė į laiptinę, ją apžiūrėjo medikai. Moteris nenukentėjo. Gaisro metu apdegė fotelis, aprūko kambarys. Autonominio dūmų detektoriaus bute nebuvo.

22.43 val. Pakruojo rajone, Linkuvos seniūnijoje, Mikalajūnų kaime, atvira liepsna degė medinis kaimo turizmo pastatas. Gaisro metu sudegė pusė pastato ir prie jo priblokuota terasa, išdegė kitos pastato dalies vidus.

Šeštadienio naktį, 2.10 val., Šilutės rajone, Juknaičių kaime, liepsnojo automobilis ir ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė ūkinio pastato medinė dalis, jame buvusios malkos, automobilio degiosios detalės.

2.50 val. Klaipėdos rajone, Endriejavo seniūnijoje, automagistralėje Klaipėda – Vilnius ant vilkiko „Mercedes Benz“ puspriekabės degė pakrauti motociklai ir automobiliai. Gaisro metu sudegė „Harley Davidson“, „Honda“, „Triumph street triple“, „Porsche“, „Chevrolet“ ir „Lexus“ degiosios dalys, apsilydė puspriekabės dažai.

Sekmadienio naktį, apie 1 val., Panevėžyje, Smėlynės gatvėje, atvira liepsna degė medinis šiuo metu negyvenamas namas. Gaisro metu sudegė ir sugriuvo pastato stogas. Ugniagesiai išsaugojo kitą gyvenamąjį namą, gaisro metu išdužo tik jo langas.

1.51 val. Švenčionyse, Strūnaičio gatvėje, liepsnojo ūkinis pastatas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas ir perdanga jau buvę įgriuvę. Gaisro metu išdegė ir pastato vidus.

9.26 val. gaisras kilo Kretingoje, Laisvės gatvėje, mediniame gyvenamajame name. Gaisro metu išdegė gyvenamosios patalpos antrajame aukšte. Iš garažo buvo spėta išvaryti automobilį „Toyota Land Cruiser“. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Apie 10 val. Raseinių rajone, Ariogaloje, degė gyvenamojo namo katilinė. Gaisro metu išdegė katilinė, aprūko ir apdegė koridorius. Dūmų detektoriai name buvo.

13.30 val. Šiaulių rajone, Kairių miestelyje, atvira liepsna degė ūkinio pastato stogas. Gaisro metu sudegė 50 kv. m medinės perdangos ir tiek pat stogo konstrukcijų, buvo nuardyta 150 kv. m stogo dangos, iš pastato išnešta ir vandeniu sulieta 20 kub. m šieno, išgelbėta 90 balandžių, išnešti 3 dujų balionai.

Šeštadienį, 12.35 val., buvo gautas pranešimas, kad Panevėžyje, Respublikos gatvėje, statomame pastate į 4 m gylio lifto šachtą įkrito vyras. Jį apžiūrėjo medikai, jis buvo sąmoningas. Naudodami gelbėjimo lentą ir kaklo įtvarą ugniagesiai nunešė vyrą iki greitosios pagalbos automobilio.

Sekmadienį, 10.47 val., buvo pranešta, kad Joniškio rajone, Žagarėje, Žagarės tvenkinyje, 100 m ruože pastebėtos teršalų dėmės. Atvykę ugniagesiai teršalus neutralizavo dispergento mišiniu ir pastatė penkias bonų užtvaras. Aplinkos darbuotojai vykdė taršos šaltinio paiešką.

14.39 val. Vilniaus gyventojas pranešė, kad per klaidą į požeminį šiukšlių konteinerį Čiobiškio gatvėje išmetė maišą su dokumentais ir lėktuvo bilietu. Jam į pagalbą atskubėjo ugniagesiai. Naudodami kopėčias ir virvę, jie padėjo gyventojui ištraukti daiktus.

PAGD inf.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24