Sulaikyti Sveikatos mokslų universiteto, „Kauno kelių“ padalinių vadovai

2012-01-11, 20:27
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ir „Kauno kelių“ darbuotojai įtariami dokumentų klastojimu.

Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo, 2012 m. sausio 10 d. sulaikė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Praktinio mokymo ir bandymų centro (PMBC) direktorių Saulių Makauską, šio centro vyriausiąją buhalterę ir uždarosios akcinės bendrovės „Kauno keliai“ techninį direktorių Gintautą Kascenską.

Įtariama, kad PMBC vadovas klastojo dokumentus ir piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, centro lėšomis apmokėdamas privataus LSMU vyriausiosios buhalterės pavaduotojos N. S. kiemo asfaltavimo ir kitus statybos darbus, kuriuos atliko bendrovės „Kauno keliai“ darbuotojai.

PMBC patalpose ir sulaikytųjų darbo vietose bei namuose atliktos kratos. Kratos atliktos ir LSMU vyriausiosios buhalterės pavaduotojos darbo kabinete ir namuose, taip pat UAB „Kauno keliai“ tarnybinėse patalpose. Kratų metu paimti tyrimui reikalingi dokumentai bei daiktai.

PMBC vadovui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (BK) 228 straipsnio 2 dalis) ir dokumentų klastojimo (BK 300 str. 3 d.), vyriausiajai buhalterei – dėl dokumentų klastojimo (BK 300 str. 3 d.), UAB „Kauno keliai“ techniniam direktoriui – dėl dokumentų klastojimo (BK 300 str.) ir bendrininkavimo piktnaudžiaujant tarnybine padėtimi (BK 24 str. ir 228 str. 2 d.).

Po apklausų PMBC vadovui ir vyriausiajai buhalterei skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. UAB „Kauno keliai“ techninis direktorius sulaikytas 48 val.

www.lrt.lt
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24