Smurtautojai atskiriami nuo aukų

2012-01-10, 11:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sekmadienį, sausio 8 d., Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariate buvo pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl smurto artimoje aplinkoje. 

Apie 12.33 val. policijos komisariate telefonu buvo gautas pranešimas iš Dainavos kaimo, kad namuose siautėja neblaivus A. J. (g.1959 m.).  15-metės dukters akivaizdoje jis primušė savo podukrą 21-erių metų D. V., tampė ją už plaukų ir spardė. Vėliau A.J. kirviu ir pistoletu grasino podukros vyrui L.V. Atvykę policijos pareigūnai vyriškį sutramdė, pristatė į policijos komisariatą. Jis buvo dviem paroms sulaikytas. A.J. nustatytas vidutinis girtumo laipsnis.

Antrasis moters, prašančios  pagalbos , skambutis suskambėjo 14.13  val. Girtaujančio vyro smurtą teko patirti ukmergiškei M. U. (g.1950 m.). Kilus konfliktui, girtas sutuoktinis N. U. (g.1956 m.) visą agresiją išliejo mušdamas žmoną, ją stumdė ir smaugė. N.U pastarąsias dešimt dienų gerdavo kasdien. Policijos pareigūnai sudrausmino smurtautoją ir pristatė jį į policijos komisariatą. Vyriškis sulaikytas dviem paroms, jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis.

Pas ukmergiškę V. P. (g. 1960 m. ) pareigūnai nuskubėjo apie 17.21 val., kuomet buvo gautas pranešimas, kad J. P. (g.1960 m.) namuose smurtauja. Vyras mušė, spardė ir smaugė žmoną. Smurtautojas buvo sulaikytas 2 paroms ir patalpintas į areštinę. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

Ukmergės rajono policijos komisariato Kriminalinės  policijos skyriaus viršininkė Inga Malinauskienė pastebi - tokių pranešimų padažnėja savaitgaliais, o smurtą visuomet lydi alkoholis.

Nuo gruodžio 15 d., kuomet įsigaliojo Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas, rajono policijos komisariate jau pradėti 22 ikiteisminiai  tyrimai. Anot pareigūnės, tiek ikiteisminių tyrimų dėl smurto šeimoje nebuvo pradėta per visus praėjusius metus. „Pasipylę pranešimai apie smurtautojus parodo, kokia gili ši problema. Moterys tylėjo, nes pradėti ikiteisminiam tyrimui buvo reikalingas jų pareiškimas. Dabar pareiškimas nėra būtinas, o smurtautojas iškarto yra atskiriamas nuo aukos",  - sako I. Malinauskienė.

Visais atvejais, kai buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl smurto artimoje aplinkoje, smurtautojai buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Vėliau jiems buvo paskirtos Baudžiamojo proceso kodekse numatytos kardomosios priemonės - pasižadėjimas neišvykti ir nesiartinti bei nebendrauti su nekentėjusiuoju arba  gyventi skyriumi. Taip pat vadovaujantis Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymu, užtikrinant smurtą patyrusio asmens apsaugą, smurtautojai buvo įpareigoti laikinai išsikelti iš gyvenamosios vietos.

Vilniaus aps. VPK Ukmergės r. PK
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24