Vagonuose su plytų kroviniu aptiko stambią kontrabandą

2022-09-26, 16:06
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vagonuose su plytų kroviniu aptiko stambią kontrabandą Muitinės nuotr.

Kenos geležinkelio poste Lietuvos muitinės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė 200 tūkst. eurų vertės rūkalų kontrabandos siuntą. Nelegalios cigaretės aptiktos iš Baltarusijos traukiniu gabentame plytų krovinyje.

Vilniaus teritorinės muitinės ir VSAT pareigūnai rugsėjo 23–iąją, apie 2 val. nakties, Kenos geležinkelio poste patikrino iš Baltarusijos įvažiavusį traukinio sąstatą.

Trijuose vagonuose, kuriuose tranzitu į Rusijos Kaliningrado sritį buvo gabenamas apie 20 tūkst. keraminių plytų krovinys, pareigūnai aptiko cigarečių kontrabandą. Rūkalai buvo paslėpti tarp plytų, iš medienos, vagonuose įrengus slėptuves, kur buvo sukrautos dėžės su cigaretėmis. Iš viso rasta 110 dėžių (55 tūkst. pakelių) baltarusiškų cigarečių „Minsk Capital QS“ ir „FEST“ kontrabandos. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 205 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Muitinės inf.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24