Grįžimas į degantį butą kainavo gyvybę

2022-09-26, 12:48
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Grįžimas į degantį butą kainavo gyvybę PAGD nuotr.

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 65 gaisrų ir atliko 93 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu vienas žmogus žuvo, du buvo traumuoti. Šeštadienį vakare, 19.42 val., buvo pranešta apie didelį gaisrą Pakruojo rajone, Lygumų seniūnijoje, Stačiūnų kaime. Čia atvira liepsna degė medinis penkių butų namas. Atvykę į gaisro vietą ir su kvėpavimo organų apsaugos aparatais įėję į vidų, ugniagesiai gelbėtojai po sugriuvusia perdanga rado moters kūną.

„Keisčiausia, kad gaisras kilo visai net ne žuvusios moters bute, – sakė Pakruojo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Darius Motekaitis. – Tą vakarą iš darbo grįžęs kito buto gyventojas pastebėjo, kad kibirkščiuoja elektros laidai ir, užuot išjungęs saugiklius, užpylė ant laidų vandens. Ugnis dar labiau įsiliepsnojo. Visi name buvę žmonės išėjo į lauką, tačiau viena garbaus amžiaus moteris nutarė sugrįžti į vidų, matyt, pasiimti dokumentų. Lauke buvę žmonės nepastebėjo, kur ji dingo...“

Pasak D. Motekaičio, ši moters klaida kainavo jai gyvybę.

Gaisro metu sudegė pastato stogas, pradegė perdanga, išdegė vienas butas. Ugniagesiai iš pastato išnešė 4 dujų balionus ir nuo liepsnų apsaugojo kitoje gatvės pusėje stovintį namą.

Tą patį vakarą, 19.15 val., Akmenės rajone, Ventoje, taip pat liepsnojo gyvenamasis namas. Iki atvykstant ugniagesiams iš pastato kaimynai išvedė vyrą ir perdavė jį greitosios pagalbos medikams. Jis buvo išvežtas apžiūrai į gydymo įstaigą. Gaisro metu sudegė pastato stogas, išdegė pirmojo aukšto koridorius, sudegė sandėliavimo patalpa, mediniai laiptai į mansardą, pradegė perdanga, apdegė lubos ir kambarių bei virtuvės sienos. Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo.

Sekmadienį, 16.33 val., Širvintų rajone, Gelvonų seniūnijoje, Šarkaičių kaime, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Atvykę ugniagesiai iš pastato išnešė moterį, kurią medikai išvežė į ligoninę. Gaisro metu sudegė namo stogas, išdegė vidus.

Tos pačios dienos vakare, 22.53 val., gaisras kilo Kaune, Sodų gatvėje esančiame dviejų aukštų mediniame daugiabutyje. Atvykus ugniagesiams, pro langą veržėsi dūmai, o bute degė čiužinys ir šalia buvę laikraščiai. Ugniagesiai išvedė buto savininkę ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Vykti į gydymo įstaigą ji atsisakė. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Šeštadienį prieš vidurnaktį Vilniaus rajone, Marijampolio seniūnijoje, Akmeniškių kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo įgriuvęs. Gaisro metu namas sudegė. Ugniagesiai iš jo išnešė dujų balioną. Dviem moterims dėl patirto streso pagalbą suteikė greitosios pagalbos medikai.

Penktadienį, 20.15 val., buvo pranešta, kad Kėdainiuose, J. Basanavičiaus gatvėje, mergaitė įstrigo į treniruoklį parke. Atvykę ugniagesiai ją iškėlė ir perdavė mamai. Mergaitė nenukentėjo.

Šeštadienį, 6.49 val., gautas pranešimas, kad Joniškio rajone, Satkūnų kaime, traukinys partrenkė žmogų. Šalia bėgių buvo rastas sužalotas vyras. Ugniagesiai padėjo nukentėjusįjį imobilizuoti ir įkelti į greitosios medicinos pagalbos automobilį. Jis buvo nuvežtas į ligoninę.

Sekmadienį apie vidurdienį Klaipėdoje, Naujojo Uosto gatvėje ties krantine buvo pastebėtas skenduolis. Kūnas plūduriavo bonų užtvaromis aptvertoje teritorijoje. Ugniagesiai ištraukė vyro kūną.

15.01 val. buvo gautas pranešimas, kad Šiaulių rajone, Gruzdžių seniūnijoje, Dargaičių kaime, laukuose nukrito lėktuvas, iš jo išlipo du žmonės. Atvykus ugniagesiams paaiškėjo, kad lėktuvu skrido du suaugę ir vienas vaikas. Žmonės nenukentėjo. Ugniagesiai išjungė lėktuvo akumuliatorių.

PAGD inf. 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24