Po šešiolikos valandų įtempto darbo gaisras Kaune likviduotas

2022-08-26, 16:30
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Po šešiolikos valandų įtempto darbo gaisras Kaune likviduotas PAGD nuotr.

Vakar vakare Kaune kilo didžiulis gaisras. 21.53 val. buvo pranešta, kad Palemono gatvėje, UAB „Žalvaris“, cecho viduje dega šiukšlės, žmonių nėra. Patikslinus informaciją paaiškėjo, kad dega didelis plotas, o ugnis plinta. 22.01 val. pirmieji atvyko Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 3-iosios komandos ugniagesiai. 22.04 val. buvo paskelbtas 3-iasis pajėgų išsiuntimo numeris (PIN), 22.14 val. – 4 PIN, 22.20 val. – aukščiausias 5 PIN.

Gaisravietėje, 10 tūkst. kv. m plote, degė senos antrinių žaliavų pakuotės, įvairūs tepalai talpyklose, dirbo 2 įmonės autokrautuvai, kurie nukėlė senus pabėgius, kad būtų galima pasiekti gaisro židinį.

Bendrovės pagrindinį pastatą sudaro gamybiniai cechai ir administracinis pastatas. Ugnis siautėjo pusėje pastato ir apėmė visus 3 cechus.

22.16 val. apie gaisrą buvo informuotas Aplinkos apsaugos departamentas, Lietuvos Respublikos Vyriausybės Grėsmių valdymo ir krizių prevencijos grupė, sušauktas Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento OC.

23.13 val., įvertinus, kad įmonėje saugomos ne tik degios, bet ir pavojingos medžiagos, PAGD Situacijų koordinavimo skyriaus budėtojai išsiuntė trumpąjį perspėjimo pranešimą į mobiliuosius telefonus Kauno miesto gyventojams, esantiems 5 km spinduliu nuo gaisro židinio apie padidėjusią oro taršą.

Gaisro vietoje dirbo 45 Kauno PGV ugniagesiai ir dar 10 pareigūnų iš Vilniaus PGV, Šiaulių PGV ir Elektrėnų PGT, atvyko 10 gaisrinių autocisternų, 3 automobiliniai keltuvai, cheminių gelbėjimo darbų automobilis, iš Šiaulių atvažiavo štabo konteineris ir konteinerinis automobilis su putokšliu, iš Vilniaus – krovininis automobilis su putokšliu ir konteinerinis automobilis su gaisrinėmis žarnomis ir siurbline stotimi.

Gaisras lokalizuotas 3.10 val. Toliau buvo ardomos konstrukcijos ir gesinami pavieniai židiniai.

Kauno miesto savivaldybės oro kokybės stebėsenos duomenimis, stebimi rodikliai tuo metu neviršijo nustatytų ribinių verčių. Visame mieste buvo stebimas azoto oksidų padidėjimas (vidutinis užterštumas), taip pat O3 padidėjimas.

Rugpjūčio 26 d., 13.42 val., gaisras likviduotas. Toliau bus vykdomi baigiamieji darbai.

PAGD inf. 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24