Radviliškio meras lieka už grotų

2012-01-06, 15:13
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiaulių apygardos teismas atmetė Antano Čepononio skundą, kuriame politikas teigė, kad jo suėmimas mėnesiui yra nepagrįstas.
Pirmadienį teismas turėtų skelbti dar vieną sprendimą, ar teisėtai A. Čepononis pusmečiui nušalintas nuo mero pareigų, nes pastarasis apskundė ir šią nutartį.  

Tačiau greičiausia šis mero nuogąstavimas jau pavėluotas. Politikui pateikti įtarimai sukčiavus, klastojus dokumentus ir piktnaudžiavus tarnyba. Šiuo metu Antanas Čepononis laiką leidžia už grotų.

Gruodį teismas jį leido suimti savaitei, vėliau mėnesiui ir pusmečiui nušalino nuo Radviliškio mero pareigų. Nutartis politikas apskundė ir šiandien atvestas į Šiaulių apygardos teismą bandė įrodyti, kad jos neteisėtos ir nepagrįstos. Posėdis buvo neviešas.

„Šiaulių apygardos teismas įtariamojo skundą dėl suėmimo pratęsimo mėnesiui atmetė kaip nepagrįstą. Sprendimą dėl kito skundo, dėl nušalinimo nuo pareigų 6 mėnesiams ketina skelbti kitą savaitę, pirmadienį“, – sako Šiaulių apygardos teismo atstovas Vytautas Jončas.

STT tyrimą pradėjo dėl trijų viešųjų pirkimų – Radviliškio ir Bauskės kultūros centrų projekto, vienos miesto gatvės ir Šaukoto bažnyčios renovacijų. Įtariama, kad, vykdant projektus, galėjo būti klastojami dokumentai ir siekiama apgaule užvaldyti didelės vertės Europos Sąjungos ir savivaldybės biudžeto lėšas.

Šioje byloje įtariamaisiais yra tapę Radviliškio meras Antanas Čepononis, du tarybos nariai, savivaldybės Statybos skyriaus specialistas ir trys vienos statybos bendrovės vadovai.

Ketvirtadienį įtarimai pareikšti ir Radviliškio kultūros centro direktoriui Romualdui Juzukoniui. Ši įstaiga kuravo Radviliškio ir Bauskės kultūros centrų projektą, kurio rekonstrukciją atliekančiai įmonei, galėjo būti sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti viešųjų pirkimų konkursą.

Šiandien Šiaulių miesto apylinkės teismas klastojus dokumentus, sukčiavus ir piktnaudžiavus tarnyba įtariamą Romualdą Juzukonį leido 3 mėnesiams nušalinti nuo Radviliškio kultūros centro direktoriaus pareigų.

Jevgenijus Bardauskas
LTN naujienų tarnyba
www.lvcom.lt 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24