Spausdinti šį puslapį

Vilniuje sulaikyta plėšikų grupė

2012-01-05, 13:43
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus  pareigūnai sausio 4 d. surengė slaptą tikslinę operaciją. Vilniuje, Savanorių prospekte buvo sulaikyti vilniečiai - ankščiau šešis kartus teistas R. K. (gim. 1989 m.), ankščiau penkis kartus teistas A. J. (gim. 1990 m.) ir  ankščiau penkis kartus teistas M. G. (gim. 1989 m.).

Sulaikytiesiems pareikšti įtarimai dėl tą pačią dieną padaryto plėšimo Vilniuje, Savanorių prospekte, vaistinėje. Apie 18 val. į „Eurovaistinę" įbėgo kaukėtas vaikinas, papurškė vaistininkei į veidą ašarinėmis dujomis ir iš kasos pagrobė pinigus. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai, iš karto po nusikaltimo, netoli įvykio vietos užblokavę kelią sustabdė automobilį „Audi A4", kuriame buvo šį nusikaltimą įvykdę asmenys. Asmens kratų metu pas juos buvo rasti dujų balionėliai, moteriškos pėdkelnės ir iš vaistinės pagrobti pinigai.

Pareigūnų duomenimis, šios nusikalstamos grupės nariai nusikaltimus darydavo griežtai pasiskirstę vaidmenimis - pavieniui ar dviese tiesiogiai darydavo plėšimą, o kiti bendrininkai stebėdavo aplinką ir laukdavo automobilyje, paruoštame skubiam atsitraukimui. Pagrindiniai šios grupės nariai 2011 m. lapkričio ir gruodžio mėnesiais buvo izoliuoti nuo visuomenės nes atlikinėjo laisvės atėmimo bausmes po įsiteisėjusių teismo nuosprendžių dėl ankščiau padarytų nusikaltimų.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šios grupės nariai per keletą pastarųjų mėnesių yra padarę nemaža plėšimų Vilniaus miesto parduotuvėse ir lombarduose;  gali būti prisidėję prie kitų nusikaltimų padarymo sostinėje.

Nukentėjusius ar galinčius suteikti papildomos informacijos apie įtariamųjų nusikalstamą veiką prašome kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonais (8 5) 271 6032, (8 5) 271 6128 arba (8 5) 271 6007.

Pranešėjui pageidaujant - anonimiškumas garantuojamas. Rytoj pareigūnai ketina kreiptis į teismą dėl kardomosios priemonės (suėmimo) skyrimo įtariamiesiems. Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už ginkluotą plėšimą numato laisvės atėmimo bausmę nuo dviejų iki dešimties metų.

Vilniaus aps. VPK informacija
www.lvcom.lt

Komentuoti