Lukiškių kalėjime kilo gaisras, nukentėjo 8 kaliniai

2012-01-05, 12:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ketvirtadienį, apie 7.37 val., Vilniaus centre esančiame Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime kilo gaisras. Iš pirmojo kalėjimo korpuso teko evakuoti apie 240 kalinių, aštuoniems dėl apsinuodijimo dūmais prireikė medikų pagalbos. Anot teisingumo viceministro, iš 8 nukentėjusiųjų 4 yra gydomi reanimacijoje, vieno iš jų būklė itin sunki.

Pirminiais duomenis, degė kalėjimo rūsyje esančios pagalbinės patalpos, buvo uždūmintas visas keturių aukštų pastatas. Į įvykio vietą atvyko gausios ugniagesių pajėgos – iš viso devynios mašinos.

8.06 val. gaisras lokalizuotas, po pusvalandžio jis buvo užgesintas. Kaip Lietuvos radijui teigė laikinasis Kalėjimų departamento vadovas Kęstutis Širvaitis, gaisro metu iš pirmojo kalėjimo korpuso buvo evakuota apie 240 kalinių.

„Iš kamerų, uždūmintų per gaisrą, įkalinti asmenys buvo perkelti į koridorius, pasivaikščiojimo kambarius. Iš teritorijos, iš laisvės atėmimo vietų įstaigos niekas nebuvo išvežtas, išskyrus sužeistuosius“, – teigė jis.

Negalutiniais duomenimis, į miesto ligonines dėl apsinuodijimo atgabenti aštuoni žmonės. Vienas žmogus paguldytas į šalia esančią Laisvės atėmimo vietų ligoninę.

„Tai daugiausia asmenys, turintys chroniškų ligų. Keturi sunkiau apsinuodiję, keturi – lengviau“, – pasakojo K. Širvaitis.

Lukiškėse apsilankęs teisingumo viceministras Gytis Andrulionis žurnalistams teigė, kad iš 8 nukentėjusiųjų 4 yra gydomi reanimacijoje, vieno iš jų būklė itin sunki. Anot viceministro, vienas iš nukentėjusiųjų yra nuteistasis, kiti 7 – suimtieji iš tardymo izoliatoriaus.

Žiniasklaida praneša, kad tarp išvežtųjų į ligoninę yra Algimantas Vertelka – Panevėžio „tulpinių“ gaujos lyderis, nuteistas kalėti iki gyvos galvos, tačiau laikinasis Kalėjimų departamento vadovas šios informacijos nepatvirtino.

„Kiek pats mačiau sąrašus, jame garsių pavardžių, kurios žiniasklaidoje skamba, nėra“, – tvirtino jis.

Kaip teigia ugniagesiai, gaisras nebuvo labai didelis, jis užgesintas greitai ir nedidelėmis pajėgomis. Tačiau visos ugniagesių pajėgos buvo sutelktos gelbėti žmonėms iš labai uždūmintų uždarų patalpų.

„Veiksmai, likviduojant pasekmes, tiek mūsų darbuotojų, tiek Vidaus reikalų ministerijas pulko, tiek Priešgaisrinės apsaugos departamento buvo kvalifikuoti. Buvo reaguojama greitai, nebuvo blaškymosi. Kalėjimų departamento darbuotojai taip pat nuo pat pradžių buvo atvažiavę ir dalyvavo. Manyčiau, problemų nebuvo likviduojant, nebuvo panikos“, – kalbėjo K. Širvaitis.

Anot jo, gaisras galėjo prasidėti dėl elektros instaliacijos trumpo sujungimo, tačiau tikrąsias jo priežastis nustatys ekspertai.

Pasak Kalėjimų departamento vadovo, į patalpas, kur gaisras kilo, nuteistieji nepatenka.

„Nebent ūkio aptarnavimo brigada, kur dirba nuteistieji, gali ten patekti“, – kalbėjo jis.

Anot pareigūno, kol kas nėra informacijos, jog kuris nors nuteistasis iš kalėjimo per gaisrą būtų dingęs.

„Krizinė situacija visuomet suteikia galimybių daugiau. Iki 10 val. turėjo būti pabaigtas nuteistųjų grąžinimas į kameras. Iki tol informacijos apie dingusius kalinius nebuvo. Kol kas neturiu informacijos iš paskutinio suskaičiavimo, bet tikimybė, kad kas nors bus dingęs, praktiškai lygi nuliui“, – tvirtino jis.

Lietuvos radijas ir www.lrt.lt
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24