Pažeidėjus Vilniaus policija stebės skraidyklėmis

2012-01-05, 06:29
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sostinės policijai per masinius renginius ar gelbėjimo operacijose nuo šiol talkins dvi skraidyklės su vaizdo kameromis. Jų nufilmuoti vaizdai keliaus tiesiai į pareigūnų kompiuterius. Lietuvių sukonstruotas toks aparatas kainuoja apie 100 tūkst. litų.

Lietuvių konstruktorių pagaminta skraidyklė visiškai pakrautais akumuliatoriais ore gali išbūti iki pusvalandžio. Aštuoni sraigtai įrenginį gali iškelti net į kilometro auštį, o kameros vaizdą perduoda į policijos valdymo centrą.

Konstruktoriam pagaminti tokį įrenginį užtruko tris mėnesius ir jis atsiėjo perpus pigiau nei panašūs įrenginiai kainuotų užsienyje.

Policija sako, kad pažeidėjus iš oro galės stebėti nenutrūkstamai. Išsikrovus vienos skraidyklės akumuliatoriui, kils kita.

„Galima apžiūrėt vietovę, jei dingęs vaikas, ar rasti sprogmenis. Jo pagalba galima padaryti apžiūrą didelių renginių metu, pavyzdžiui, per Dainų šventę ar pan. Galima apžiūrėti minią, įtartinus asmenis, juos filmuoti, sekti, jei slepiasi. Jis gali, pritvirtinus griečio matuoklį, matuoti ir greitį“, – sako Kęstutis Lančinskas, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas.

Paprastai skraidyklės valdymo spindulys – iki kilometro, o šias, specialiai sukonstruotas policijai, valdyti galima net iš tris kartus didesnio atstumo.

Didžiausias priešas – vėjas. Sklandyti saugiai galima, jei gūsiai nesiekia 7 metrų per sekundę. Nerekomenduojama skristi ir lyjant.

„Jis tiktai atsiperka. Paskaičiuokim, kiek kainuoja įkrauti jo baterijas, ir paskaičiuokime, kiek kainuoja paprašyti VSAT pakelti malūnsparnį. Ten valanda kainuoja per 7 tūkst. Lt, o čia yra keli litai“, – tvirtina K. Lančinskas.

Konstruktoriai sako, kad skraidyklei sugedus ore, ją išgelbės lietuvių sukonstruota ir patentuota parašiutų sistema.


Giedrius Vitkauskas
LTV „Šiandien“
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24